4 voordelen van een VPN-verbinding

VPN-verbinding

Hoi! Lekker filmpjes kijken op YouTube, Videoland of Netflix streamen van de Verenigde Staten? Op het wereldwijde web zijn er genoeg mogelijkheden om dit te doen. Maar doe dit dan met een VPN- abonnement. VPN staat voor Virtual Private Netword. In dit artikel laat ik jullie vier voorden van een VPN-verbinding zien. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik leg je uit wat het is!

Wat is een VPN- verbinding?

Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding die jouw gegevens versleutelt en anonimiseert. Je maakt met je device verbinding via de VPN en deze maakt verbinding met het internet. Als een server om gegevens vraagt, werkt de VPN als een soort ‘tussenpersoon’. De VPN vergeet expres jouw gegevens. Daardoor zijn deze niet meer te achterhalen voor hackers of andere partijen. Om een VPN verbinding te maken, heb je een VPN abonnement nodig en bepaalde software.

VPN-verbinding

Voordelen van een VPN-verbinding

1. Een VPN-verbinding voorkomt dat hackers bij je gegevens kunnen. Als je een verbinding maakt met een openbaar wifi-netwerk liggen jouw gegevens op en bloot voor hackers. Middels een VPN voorkom je dat hackers iets te pakken krijgen.

2. Je bent anoniemer op het internet. Hoe dan precies? Die cookies die je overal ‘stalken’. Adverteerders kunnen je door een VPN-verbinding minder goed volgen. Handig!

3. Netflixen like you’re in the USA. Als je via je VPN verbinding maakt met een server in de VS, dan kan je de Amerikaanse Netflix bekijken! Lees: als eerste de nieuwste afleveringen bekijken en meer films en series op je Netflix account!

4. Ongestoord downloaden. It’s a dream come true voor iedere internetgebruiker. Met een VPN kan je anoniem downloaden. Niemand kan rondneuzen tussen je download gegevens.

VPN-verbinding

Goedkope VPN-verbinding

Om met een VPN verbinding te maken heb je een VPN-abonnement nodig en dit kan al voor een paar euro. Zo is vijf euro VPN één vna de goedkoopste VPN-verbindingen. Je downloadt software en binnen no-time kijk je eindeloos naar de Amerikaanse Netflix. Een goede VPN-provider voldoet aan een aantal voorwaarden:

– De provider heeft een goed servernetwerk verspreid over verschillende landen

– De verbinding met die servers is supersnel

– De verbinding van de server met de rest van het internet is nog sneller

– De provider biedt je garantie dat ze veilig omgaan met je gegevens

Een VPN-verbinding stelt je tot veel dingen doe in staat. Met een VPN kan je dus ongestoord series uit de VS kijken. Zonder dat iemand hoeft te weten wat je allemaal uitspookt. Hoe handig?! Ik ha hier nog nooit van gehoord, maar vind het een slimme en goede uitvinding!

Heb jij een VPN?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

15 reacties

  1. Vaak over zitten nadenken, maar ik ben zo’n naïef mens dat denkt: ik heb niks te verbergen. Dat je met VPN de US-Netflix kan bekijken, wist ik niet. Thanks!

  2. Super interessant! Ik had laatst een overstap in China en daar kon ik geen gebruik maken van mijn Instagram en Facebook enzo. Toen had ik ook wel VPN willen hebben hihi.

  3. Oh ja dat is idd ideaal! Ik ben niet zo digitaal dus zou eens goed moeten uitzoeken hoe zoiets nou precies werkt. Maar heb eigk weinig tijd om tv te kijken, dus staat voor mij nog genoeg op de NL’se Netflix haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *