10 tips om je hoofd uit te zetten

10 tips om je hoofd uit te zetten

Hoi! Heb jij dat gevoel soms ook? Je zou je hoofd wel even willen uitzetten! Ik herken dat maar al te goed. Je hebt van die momenten dat je maar blijft denken, denken en denken. Ik heb dat vaak wanneer iets niet goed loopt of de twijfel slaat heel erg toe. Twijfelen, ja daar ben ik heel goed in…. En dan denken, denken en nog eens denken. Je krijgt er hoofdpijn van en het liefst zet je je hoofd als het ware uit. Hoe fijn zou dat even zijn? Nergens aan denken! Het lukt mij steeds beter om af en toe even nergens aan te denken en mijn hoofd uit te zetten. Misschien heb je wat aan mijn 10 tips om je hoofd uit te zetten. Deze dingen werken bij mij namelijk wel.

Even nergens aan denken en niet nu gelijk die moeilijke beslissing willen maken. Maar even ergens anders zijn met je hoofd. Even een ontspanning voor je hoofd. Hier komen tips die bij mij vaak werken om even mijn hoofd leeg te maken en daarna met een ‘frisse’  start weer naar je ‘probleem’ te kijken waar je over nadenkt. Dan komen hier mijn 10 tips om je hoofd uit te zetten.

10 tips om je hoofd uit te zetten:

Film/ serie kijken

1.Kijk een film of serie. Misschien een voor de hand liggende oplossing, maar dat werk echt! (bij mij tenminste). Mijn hoofd is dan bij de film of serie en niet bij de gedachtes die door mijn hoofd spoken.

10 tips om je hoofd uit te zetten

Rustig naar bed gaan

2. Voordat ik ga slapen heb ik vaak gedachtes door mijn hoofd. Ik kijk dan vaak vlak voor ik naar bed ga naar een serie. Dan zijn alle gedachtes van de dag wat minder en focus ik mij op de serie. Ik ga dan rustiger naar bed.

Boek lezen

3. Hetzelfde werkt ook met het lezen van een boek. Nu lees ik zelf minder boeken, maar ik kan mij voorstellen dat dit ook werkt. Je hoofd zit dan bij het verhaal van het boek.

Alles van je af typen

4. Alles opschrijven/ van je af typen. Zet je gedachte op papier. Dit kan ervoor zorgen dat het ‘even als het ware uit je hoofd verdwijnt’.

Sporten

5. Sporten werkt bij mij ook goed. Nou ben ik eerlijk gezegd geen fanatieke sporter, maar een twee keer een half uurtje per week sport ik bij ons in de schuur. Daar hebben we wat fitness apparaten staan. De radio hard aan en je bent alleen daar mee bezig.

Afspreken met vriendinnen

6. Afspreken met een vriend of vriendin om te gaan lunchen of dineren. Vaak heb je met je vriendinnen luchtige gesprekken en zo praat je even over wat anders. Mijn zorgen kan ik ook juist delen met vriendinnen. Dan heb ik het eruit gegooid. En daarna praten we vrolijk verder over de mooie dingen in het leven.

10 tips om je hoofd uit te zetten

Music

7. Muziek luisteren. Wanneer ik ergens over in zit en veel over moet denken. Vaak zijn dat niet de leukste dingen, dus zet ik altijd vrolijk muziek aan. Of muziek waarbij ik lekker kan mee blèren. Je zingt even alles er lekker uit! Haha.

Kleurboek

8. Iets tekenen of kleuren. Dé beroemde kleurboeken voor volwassen zijn echt een uitkomst dan. En dan in combinatie met muziek erbij. Even je hoofd leeg maken zo.

Nagels lakken

9. En iets waar ik rustig van word: nagels lakken of een nailart maken. Misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar misschien word je rustig van jezelf opmaken? Je haar doen? Even een momentje aan jezelf besteden.

Kledingkast langsgaan

10. En misschien als laats wel de meest bijzondere tip. Wanneer mijn hoofd te vol zit met  ‘lastige’ gedachtes ga ik mijn kledingkast langs in mijn hoofd. Ik ga nieuwe setjes kleding bedenken en of ik nadenken wat ik de volgende dag aantrek.

10 tips om je hoofd uit te zetten

Nou, dat waren mijn 10 tips om je hoofd uit te zetten. Ik weet niet of je dit gevoel wel eens hebt. Zo wel: dan heb je hopelijk wat aan deze tips! Iedereen heeft misschien zijn eigen manier om je hooft uit te zetten als het ware. Deze bovenstaande dingen werken bij mij. En misschien bij jou ook wel! Dat zou fijn zijn. En dan kun je rustig daarna weer even denken, maar niet te lang hè!

Wat doe jij vaak om even rust te creëren in je hoofd? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

8 reacties

 1. Heel herkenbaar en goede tips. Ik ga meestal een boek lezen, maar merk dan ook dat het blijft malen in mijn hoofd. Dan een lekker een film of serie kijken werkt hier wel het beste. En ik kan me voorstellen dat nagelslakken ook best rustkan geven.

 2. Bedankt voor deze tips! Helaas werken ze bij mij niet.. Mijn hoofd gaat echt als een malle (heb een lichte vorm van adhd, niets ergs hoor) ‘s avonds, dus direct in slaap vallen zit er voor mij nooit in..

 3. Geen nagels lakken alvast, daar word ik keinerveus van!
  Om rustig te worden schrijf ik vooral veel… Muziek helpt ook enorm.
  Naar tv kijken doe ik ook al helpt dat niet altijd,
  soms doet me dat nog meer piekeren…
  Leuke tips, vele ervan helpen echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *