10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen

10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen

Hoi! 10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen. Ja, een pijnlijke waarheid, maar ik kan denk ik toch nog niet op mezelf wonen. Ik ben nu 22 jaar en woon nog bij mijn ouders. Op zich geen schokkend nieuws denk ik? Meer mensen van mijn leeftijd wonen toch nog bij hun ouders in? Mijn vriendje woont al wel op zichzelf op kamers. Wanneer ik uit huis ga, zal dat samen met hem zijn. Maar hier in huis maken we altijd wel eens grappen of ik al uit huis kan….. Een artikel dat je met een korreltje zout moet nemen hoor.

Goed, 10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen dus. In huis hier wordt vaak gezegd: goh je kan de wasmachine aan doen, dan kun je op jezelf wonen hoor. Natuurlijk als geintje bedoeld en zo hebben we ook dingen waarbij wordt gezegd: je kunt toch nog niet op jezelf wonen. En daar heb ik een top 10 uit samengesteld.

10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen:

Mayonaise openen

1. Een pot mayonaise open maken… Daar heb ik nog altijd mijn sterke vriendje of vader voor nodig. Tja, als je op jezelf woont zijn diegene niet bij de hand.

Afwasmachine inpakken

2. De afwasmachine economisch inpakken is ook nog wel een dingetje voor mij…. Ik gooi vaak alles er maar ‘zo’ in, haha.

Ritsluitingen

3. Wanneer ik een jurkje of jumpsuit aan heb met een rits aan de achterkant. Dan is iemand die de rits open en dicht kan doen wel handig. Maar ik oefen om dit alleen te kunnen!

Was sorteren

4. Was sorteren. Ook een leuk dingetje. Het komt geregeld nog voor dat ik de verkeerde was in de verkeerde wasmand doe….

De waspaal….

5. Nog een ding met de was. Wanneer het mooi weer is, hangen wij de was buiten op aan de waspaal. Maar krijg die maar eens uitgeklapt. Niet te doen!

Blik soep

6. Een blik openmaken (denk aan een blik soep). Kom ik toch een beetje terug bij de pot mayonaise. Daar heb ik de kracht niet voor.

De belastingaangifte

7. Belasting aangifte, verzekeringen en noem nog maar meer dingen op met getallen, dat is ook niet helemaal voor mij weggelegd…. Ben blij dat mijn ouders daar nog bij helpen, maar ik kijk altijd wel mee hoe dat gaat. Ooit moet ik het zelf doen, haha.

Koken

8. Koken… Ik kan wel koken hoor! Maar aardappels koken in één pan zonder water gaat lastig…. (Jep, dit is mij één keer gebeurd).

Huissleutel zoeken

9. Überhaupt een huissleutel meenemen is voor mij een dingetje. Ik neem vaak verschillende tassen mee waardoor ik mijn huissleutel niet altijd bij mij heb. Vaak is er wel iemand thuis, maar als je op jezelf woont is er niet altijd iemand thuis.

(nep)Planten water geven

10. En tot slot. Het verschil tussen nepplanten en echte planten is tegenwoordig moeilijk te zien joh! Ja, ik geef nepplanten ook gewoon water. Op zich niet heel handig.

Dus 10 redenen waarom ik nog niet op mezelf kan wonen. Ze zijn er echt. Natuurlijk is dit artikel met een grote knipoog geschreven. En als je op jezelf woont, leer je deze dingen vanzelf. Ik ben wel benieuwd of jullie al op jezelf wonen of nog niet? En wat kan jij dan echt niet in het huishouden? Laat een reactie achter.

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

4 reacties

  1. Op grond van de huissleutel zou ik nog steeds niet op mijzelf mogen wonen! ? Toen ik alleen woonde trok ik de deur gerust dicht… Met de sleutel nog op het aanrecht! ?

    Nu ben ik mijn sleutel wel een kwijt terwijl ik binnen zit. Manlief is dan naar zijn werk en doet de deuren op slot. En ik zit binnen, maar waar was die sleutel…. idd 10 tassen verder. Ik heb inmiddels een reserve sleutel voor het grijpen. Erg he!

    Groet Jeanine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *