Zo vind je de douche voor jouw badkamer

Een gastartikel over: zo vind je de douche voor jouw badkamer. 

Een goede douche is onmisbaar in een badkamer. Het is daarom belangrijk om een douche te kiezen die aansluit op al je wensen en voorkeuren. Wil je weten welke soorten douches er zijn? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten douches. Daarnaast lees je alles over zowel de ideale douche voor een kleine badkamer als een grote badkamer.  

Zo vind je de douche voor jouw badkamer

Verschillende soorten douches 

Voor je kunt beginnen met het kiezen van de beste douche voor jouw badkamer, is het handig om te weten wat voor soort douches er allemaal zijn. Allereerst is er de douchecabine. Een afgesloten cabine met een douchebak. Wanneer je onder de douche staat blijft alle warmte van het douchewater in de cabine hangen. Daarnaast heb je geen last van spatwater.  

Naast de douchecabine, is er een inloopdouche. Dit is een douche die afgeschermd wordt met een douchewand of nis. Een groot voordeel van een inloopdouche, is dat de afmetingen eenvoudig aangepast kunnen worden op de grootte van de badkamer. Je bepaalt namelijk zelf waar je de nis of douchewand plaats. Wie toch liever een afgesloten ruimte heeft, kan de inloopdouche afsluiten met een douchedeur. 

De ideale douche voor een kleine badkamer

 De gemiddelde Nederlandse badkamer heeft een oppervlakte van negen vierkante meter. Niet groot, dus. Het kan daarom soms lastig zijn om het juiste formaat douchecabine voor een kleine badkamer te vinden. Wil je toch graag een douchecabine? Kies dan voor een halfronde of vijfhoekige cabine. Deze wordt in de hoek van de badkamer geplaatst, waardoor alle ruimte optimaal benut wordt. 

Idealiter kies je voor een inloopdouche op de meest logische plek. Vaak is dit, net als bij een douchecabine, de hoek van de badkamer. Je kunt zelf bepalen hoe diep en breed je de inloopdouche uiteindelijk maakt. 

me-time moment onder de douche

De mooiste douche voor een ruime badkamer

Wie een ruime badkamer heeft, heeft geluk. In een grote badkamer kun je namelijk alle kanten op. Wil je een grote douchecabine? Kies dan voor een vierkante of rechthoekige cabine en plaats deze op een plek naar keuze. Ook een inloopdouche staat prachtig in een ruime badkamer. Ga voor een vrijstaande inloopdouche met glazen douchewanden in het midden van de ruimte of kies voor een tweepersoons regendouche. 

Wanneer je gebruikmaakt van glazen douchewanden betrek je de douche bij de rest van de ruimte. Kies dus voor een douchekraan met bijpassende badkranen en zorg dat dit goed aansluit op de stijl van de badkamer. Kies daarnaast voor een mooie douchegoot. Douchegoten zijn gemaakt van RVS en beschikbaar in verschillende kleuren. Denk hierbij aan zwart, chroom en koper. 

Zo vind je de douche voor jouw badkamer. Hopelijk helpen deze tips jouw! 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *