Zo organiseer je een vriendinnen avond!

Een leuk gastartikel over: zo organiseer je een vriendinnen avond! 

Jij en je vriendinnengroep; jullie kennen elkaar misschien al jaren. Je hebt lief en leed samen gedeeld en nu staan jullie stuk voor stuk met beide benen in het volwassen leven. Er zijn gezinnen, basisschool perikelen, speelafspraakjes van de kinderen en er is wasgoed: eindeloos veel wasgoed. Je vriendinnen? Die zie je nu stukken minder. De intensiteit mag er dan van af zijn -wat het gezinsleven nu eenmaal met zich meebrengt- maar het plezier is er niet minder om wanneer jullie elkaar dan eindelijk weer eens zien! Alleen, wat gaan jullie doen? Gaan jullie überhaupt iets doen, of luidt het credo: hapje eten & borrelen in de woonkeuken? Dat is natuurlijk altijd goed, maar wil je wel echt iets doén op de avond zelf, lees dan onze tips voor een super gezellige vriendinnenavond bij jou thuis!

Zo organiseer je een vriendinnen avond!

Kletsen en een hapje eten, altijd prima!

Wat je meeste vriendinnen waarschijnlijk ontzettend chill vinden is gewoon relaxen bij jou thuis, dat wil zeggen: genieten van een heerlijke, verse maaltijd en lekker napraten onder het genot van een drankje.

Do’s en don’ts

  • Probeer zelf te koken in plaats van iets te halen – mits het een waanzinnige Indonesische rijstschotel is of iets dergelijks – kortom, zet iets culinairs op tafel – fingerfood is ook een prima idee!
  • Zorg dat je koffie, thee, sapjes, fris en wellicht een wijntje in huis hebt. Daar horen natuurlijk tapas achtige hapjes bij – iets wat je echt in huis moet hebben.
  • Wat ook niet mag ontbreken is een binnenkomer als koekjes van de bakker bijvoorbeeld, er moet wel iets lekkers geserveerd worden bij de koffie.
  • Het is handig als je man niet thuis is en de kinderen al op bed liggen. Wij vrouwen praten makkelijker vrijuit (lees: roddelen) als niet de man des huizes op de achtergrond aanwezig is.

Activiteiten ondernemen

Zijn jullie echte doeners en willen jullie dus een leuke activiteit organiseren op de avond zelf? Ook thuis kun je de leukste dingen met elkaar ondernemen, zoals je kunt lezen in onderstaande tips:

Bordspellen

Sommige bordspellen vervelen nooit en kun je gemakkelijk met meerdere personen spelen! Denk aan monopoly, rummikub, scrabble of yahtzee: iedereen vindt het leuk!

Kansje wagen

Willen jullie juist een kansje wagen, overweeg dan eens gratis casino spellen die je online kunt vinden – hilarisch om te zien wie het beste zal ranken! En ook daar kun je natuurlijk een weddenschap op los laten: wie haalt de top die avond?

zo organiseer je een vriendinnen avond

Just dance

Ligt er een Nintendo switch in huis, overweeg dan eens het supergave Just Dance te spelen. Je vindt er de heerlijkste muziek terug en jullie kunnen met elkaar, als duo ‘tegen’ elkaar dansen – wie haalt de meeste punten?

Party avond

Nee, geen echte party, maar een Tupperware party, of juist beauty of fashion party organiseren. Je hoeft niets te bestellen, maar het wordt altijd een gezellige entertainment avond. Juist als je een druk bestaan hebt kan het heerlijk zijn als er zo’n dame komt die allerlei fashion items uit haar koffer trekt, die jij ter plekke kunt bestellen. 

Tot slot

Wat je ook gaat doen, zorg dat het bij jullie allemaal past, zodat echt iedereen een gezellig avond heeft!

Met deze tips : Zo organiseer je een vriendinnen avond, moet het goed komen.

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *