Zo maak jij jouw zoektocht naar een nieuwe bank, stoel of fauteuil makkelijker!

zoektocht naar een nieuwe bank

Een gastartikel: Zo maak jij jouw zoektocht naar een nieuwe bank, stoel of fauteuil makkelijker met deze tips. 

Nieuwe meubels uitzoeken voor bij jou thuis kan nog best wel een pittige uitdaging zijn. Het vinden van de ideale stoel of bank is voornamelijk moeilijk omdat er zo ongelofelijk veel stijlen en variaties beschikbaar zijn. Want hoe om je er nu achter wat goed zou staan in jouw interieur? Om hierachter te komen moet je antwoord krijgen op een paar belangrijke vragen. In dit blogartikel gaan we in op de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen om tot het perfecte meubelstuk voor jouw interieur te komen. Lees dus snel verder!

Kijk goed naar de beschikbare ruimte

De eerste en misschien ook wel de meest belangrijke stap bij het bepalen van het soort zitmeubel dat je gaat kopen, is een duidelijk beeld hebben van de ruimte en wat je met de ruimte voor ogen hebt. Wat moet er met de stoel gebeuren? Welke functionaliteit neemt het meubel in beslag en welke andere meubels staan er in de ruimte? Bij de beslissing moet met elk van deze factoren rekening worden gehouden. Daarnaast is het belangrijk dat het meubel dat je koopt zowel esthetisch als fysiek goed in de ruimte past. Wanneer je een fijne plek zoekt om te lezen kan een fauteuil perfect zijn. Wil je liever languit tv kunnen kijken dan kan een hoekbank een goede keuze zijn. Heb je al een bank staan? Kijk dan eens naar hockers!

Bepaal vooraf hoeveel je wilt betalen

De prijzen kunnen aanzienlijk verschillen, dit heeft onder andere te maken met het soort meubel, het merk, de gebruikte materialen en de kwaliteit van het meubel. Je doet er goed aan om voordat je op zoek gaat naar het perfecte meubel, eerst te bedenken hoeveel je maximaal uit wilt geven. Door dit mee te nemen in je zoekopdracht kun je jouw zoekopdracht verkleinen en wordt je zoekopdracht een stuk makkelijker. Bepaal voor jezelf een minimum budget (dit bepaalt voor een groot deel de kwaliteit) en een maximum budget. Tijdens het zitmeubelen kopen kun je online een zoekfilter instellen waardoor je jouw zoekopdracht specialiseren waardoor je binnen je budget grenzen blijft.

Verlaat jouw comfortzone voor een levendige sfeer in huis

zoektocht naar een nieuwe bank

Ga er niet van uit dat al je stoelen perfect bij elkaar moeten passen als je zitmeubelen gaat kopen. Experimenteer in plaats daarvan met het mengen van verschillende accenten. Je zult realiseren dat het combineren van verschillende ontwerpen en materialen juist heel veel sfeer kan geven; het wordt levendiger en comfortabeler. Ga bijvoorbeeld voor een eigentijdse moderne stoel naast een oude bank. Een andere optie is juist om een moderne gelaagde bank toe te voegen aan een oude setting. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende soorten zitmeubelen. Je kunt het meubel altijd terugbrengen wanneer het je niet bevalt.

Zo maak jij jouw zoektocht naar een nieuwe bank, stoel of fauteuil makkelijker met deze tips. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *