Zo kies je de perfecte gordijnen voor jouw eerste woning

Een gastartikel waarin je meer leest over: zo kies je de perfecte gordijnen voor jouw eerste woning. 

Eindelijk is het moment daar: je krijgt binnenkort de sleutels van jouw eigen woning. Iets wat zeker in deze tijd wel een feestje waard is. Een moment waar je waarschijnlijk heel lang naar uit hebt gekeken. Het lijkt misschien alsof je nu de grootste horde hebt genomen, maar hier komt uiteraard nog veel meer bij kijken. Je uitzet bij elkaar sprokkelen, de juiste sfeer vinden én natuurlijk het kiezen van de perfecte gordijnen. Dat laatste wordt vaak onderschat. Maar vergis je niet, met raambekleding kan je de sfeer maken of breken in huis. Daarom is het van essentieel belang dat je de juiste keuze maakt. Maar hoe pak je dat aan? Hoe vind je dé perfecte gordijnen voor jouw eerste woning? Best lastig. Daarom geven we in dit artikel enkele tips om je op weg te helpen. 

Zo kies je de perfecte gordijnen voor jouw eerste woning

Budget bepalen 

Als starter is goed budgetteren van levensbelang. Als je geen rekening houdt met het budget, kan dit enorme gevolgen hebben voor je financiële situatie. Besef wel dat de kosten met name die eerste maanden – met alle extra kosten – flink kunnen oplopen.

Maak daarom van tevoren een uitzetlijst en bepaal hoeveel je maximaal aan ieder item wilt uitgeven. Gelukkig zijn gordijnen goedkoop ook gemakkelijk te vinden. Het aanbod is groot. Gordijnen zijn in alle soorten, maten en prijscategorieën verkrijgbaar. Doe hier zeker je voordeel mee door te vergelijken en het aanbod te filteren op prijs. 

Soort gordijnen 

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten gordijnen verkrijgbaar. Bij het kiezen van de perfecte gordijnen is het dan ook belangrijk om voldoende onderzoek te doen. Bepaal hierbij allereerst de functie van de ruimte. De slaapkamer vraagt logischerwijs om andere gordijnen dan de woonkamer. Ze moeten niet alleen mooi zijn, maar ook heel praktisch. Houd in elk geval rekening met de volgende vraagstukken: 

  • Wat is de functie van het gordijn? Dient deze als decoratiestuk of moet deze met name een praktische functie vervullen? Denk bijvoorbeeld aan verduistering of het creëren van privacy.
  • Is het belangrijk dat de gordijnen gewassen kunnen worden?
  • Welke kleur past bij jouw interieur? Kies bij voorkeur voor relatief neutrale kleuren zodat ze jaren kunnen blijven hangen. Als je kiest voor trendkleuren is de kans groot dat je hier na enkele jaren alweer op uitgekeken bent of bij de kleinste verandering in het interieur alweer op zoek kunt gaan naar andere raambekleding. 

Meten is weten 

Voordat je raamdecoratie van Veneta kunt gaan bestellen, moet je ook de maten weten. Het zou toch zonde zijn als de gordijnen net niet mooi vallen, te klein of te groot zijn. Meet daarom nauwkeurig in. Vraag eventueel om advies aan de leverancier van de gordijnen.

zo kies je de perfecte gordijnen

Zij hebben vaak enkele tips om de maten zo nauwkeurig mogelijk door te geven. Ben je bang dat het inmeten niet goed zal gaan? Dan zijn er ook nog vakmensen die dit voor jou kunnen doen. Zo weet je zeker dat de gordijnen perfect zullen aansluiten en aan de overige wensen voldoen. 

Handige tips, zo kies je de perfecte gordijnen voor jouw eerste woning.

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *