Wie nodig je uit voor je bruiloft?

wie nodig je uit voor je bruiloft

In dit gastartikel meer over bruiloften en wie nodig je uit voor je bruiloft?

Hoewel je natuurlijk helemaal zelf mag bepalen hoe je je bruiloft inricht, zijn er wel bepaalde geschreven en ongeschreven regels waar je rekening mee kunt houden. Bijvoorbeeld als het aankomt op de gasten die je uitnodigt! Ook hier mag je je eigen plan in trekken, maar het is wel slim om alle groepen na te lopen die uitgenodigd kunnen worden. Zo zie je in ieder geval niemand over het hoofd. Dit zijn de personen om aan te denken!

Wie nodig je uit voor je bruiloft?

Familie

Voor veel mensen is de familie het belangrijkst om uit te nodigen. Dit betreft in ieder geval het directe gezin, van beide partners in het koppel: ouders en eventuele broers of zussen. Maar ook verdere familieleden zijn meestal welkom op een bruiloft. Denk aan opa’s, oma’s, ooms, tantes, neven en nichten. Ook kun je aan achterneven en -nichten denken, mocht je hier hecht mee zijn. Let wel: het aantal familieleden telt al gauw flink op.

wie nodig je uit voor je bruiloft

Als je de bruiloft niet heel groot wilt vieren, kun je verre familie wellicht toch wat uitsluiten. Maak een lijst van de mensen die je in ieder geval wél graag op de bruiloft wilt hebben, om een mooie trouwkaart naar te sturen! Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk, zodat men de datum nog vrij heeft. Stijlvolle trouwkaarten zijn een feestje om als gast in de brievenbus te vinden. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel binnen de organisatie van de bruiloft!

Vrienden

Na de familieleden volgen de vrienden! Ook deze belangrijke personen heb je er uiteraard graag bij op de mooiste dag in je leven. Nodig in ieder geval je beste vrienden uit: het is logisch dat zij welkom zijn. De vrienden die wat verder van je afstaan, kun je bijvoorbeeld enkel uitnodigen voor het feest, of al tijdens het diner.

Is er sprake van een grote vriendengroep, maar ben je niet met iedereen even hecht? Het is een risico om slechts een deel van de groep uit te nodigen: dit kan slecht in de smaak vallen binnen de groep. Maar vergeet niet dat het jouw dag is, en dat jij dus helemaal zelf mag bepalen wie je wel en niet wilt uitnodigen.

wie nodig je uit voor je bruiloft

Buren

Heb je goed contact met de buren? Het is een idee om ze uit te nodigen! Dit kan jullie band zelfs hechter maken. Ideaal als je net in een nieuwe wijk bent komen wonen.

Collega’s

Je kunt de collega’s uitnodigen waar je een goede band mee hebt. Dit is echter geen verplichting: doe dit natuurlijk alleen als je je hier comfortabel bij voelt.

wie nodig je uit voor je bruiloft

Kennissen

Naast deze duidelijke categorieën, blijft er nog een laatste categorie over: die van kennissen. Dit betreft de personen die niet in de bovenstaande lijst thuishoren, maar die je er toch graag bij hebt. Denk aan mensen die je kent van het sporten of van het schoolplein – om maar iets te noemen. Ga ook nog even na wie je oude bekenden zijn, en overweeg om ze uit te nodigen.

Wie weet als jij ooit gaat trouwen heb je hier wat aan ;). Wie nodig je uit voor je bruiloft?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *