Welke nieuwe iPhone is de smartphone voor jou?

Een gastartikel over de nieuwste iPhone 13! 

Net als andere aanbieders, brengt Apple trouw ieder jaar een nieuwe serie smartphones uit. In het najaar van 2021 kwam de Amerikaanse elektronicaproducent dan ook met de nieuwe iPhone 13-serie. Net als bij vorige series bestaat deze serie uit vier varianten: de Mini-variant, de standaard-variant, de Pro en de Pro Max. Maar welke van deze nieuwe iPhones is de smartphone voor jou? We bespreken de verschillen.

iPhone 13

De standaard-variant van de iPhone 13 is voor hedendaagse standaarden nog redelijk compact met een scherm van 6,1 inch. Het toestel is voorzien van een uitstekend OLED-scherm en een buitengewoon krachtige A15 Bionic-processor die ervoor zorgt dat deze smartphone razendsnel werkt. De camera’s zijn ronduit uitstekend, en dat komt omdat het dezelfde camera’s met grote sensor zijn die Apple op het vlaggenschip de iPhone 12 Pro Max gebruikt heeft.

Hier hoef je nu dus niet voor bij te betalen. De batterij van de iPhone 13 lijkt met 3095 mAh niet groot, maar Apple heeft het voor elkaar gekregen dat deze accu ervoor zorgt dat de iPhone 13 het tweeëneenhalf uur langer volhoudt op één volle accu dan zijn voorganger. Het toestel is te krijgen met 128GB, 256GB en 512GB interne opslagruimte.

iPhone 13 Mini

Vind je de standaardversie van de iPhone 13 toch te groot, of wil je gewoon wat minder geld uitgeven? Ga dan voor de iPhone 13 Mini. Ook dit toestel is voorzien van een OLED-scherm, alleen is deze met 5,4 inch een stuk kleiner. Net als de ‘gewone’ iPhone 13, draait de Mini op de supersnelle A15 Bionic-processor en heeft het toestel fantastische camera’s.

De batterijcapaciteit is ‘slechts’ 2406 mAh, maar omdat het een kleiner toestel is, verbruikt het ook minder stroom, waardoor je toch nog een respectabele batterijduur overhoudt. De iPhone Mini is te verkrijgen met 128GB, 256GB of 512GB interne opslagcapaciteit.

nieuwe iPhone

iPhone 13 Pro

Wil je juist een beetje meer luxe, overweeg dan de iPhone 13 Pro. Deze heeft in tegenstelling tot het aluminium en glimmende glas van de standaardversie een glimmend roestvrij stalen rand met een matglazen achterkant. Ook is het scherm, dat dezelfde grootte heeft als die van de standaard-variant, in staat om bepaalde content met een hogere verversingsgraad te doen, waardoor beweging op het scherm er soepeler uitziet.

De processor van de Pro is net iets beter, wat je merkt bij het spelen van games. Daarnaast is de Pro voorzien van een telelens, waardoor je goed kunt inzoomen. Verder biedt de Pro extra mogelijkheden voor de nabewerking van je zelfgemaakte video’s en foto’s. De iPhone 13 Pro is te verkrijgen met 128GB, 256GB, 512GB en zelfs met 1TB aan opslagruimte.

nieuwe iPhone

iPhone 13 Pro Max

Wil je liever een lekker grote smartphone en heb je daar ook wat extra’s voor over? Kies dan voor de iPhone 13 Pro Max. Deze heeft een OLED-scherm van maar liefst 6,7 inch met dezelfde mogelijkheden voor een hogere verversingsgraad als de Pro. Het toestel heeft met afstand de grootste batterij, namelijk 4352 mAh, waardoor je het makkelijk de hele dag moet kunnen volhouden op één volle accu. Daarnaast profiteer je van dezelfde geweldige cameraopties en opslagvarianten als de Pro.

Welke toestel past jouw behoeftes en jouw budget? Zoals je ziet heeft Apple voor iedereen een optie bedacht, maar dat zorgt natuurlijk ook wel voor een beetje keuzestress!

Hopelijk heb je wat aan dit handige artikel over de iPhone 13. Hij staat wel stiekem op mijn lijstje….

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *