Welk dekbed past bij mijn bed?

In dit gastartikel tips: welk dekbed past bij mijn bed?

Meestal wordt er niet direct gekeken naar een dekbed, maar eerder naar een fijn matras en een bijpassend dekbedovertrek en hoeslaken. Maar bij een dekbed kun je kiezen uit verschillende varianten, bijvoorbeeld de seizoenen dekbedden, maar ook de vulling van het dekbed kan verschillen. Maar hoe kies je nou het juiste dekbed uit, waar jij zo lekker onder kunt slapen. In deze blog geven wij jou vier tips.

Welk dekbed past bij mijn bed?

Tip 1: Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen dekbed te vinden. Slaap jij bijvoorbeeld liever onder een dik, zwaar wollen dekbed, of toch beter onder een licht dekbed dat is gevuld met dons? Wanneer je hier niet helemaal uitkomt, kun je het beste naar een slaapwinkel gaan om hier verschillende materialen uit te proberen zodat je direct weet welk materiaal jou het meeste bevalt. Handig toch?

welk dekbed past bij mijn bed

Tip 2: De juiste maat

Het klinkt misschien logisch, maar toch gaat dit nog erg vaak fout. Het is namelijk erg belangrijk om de juist maat dekbed te kiezen die bij jouw bed hoort. Het dekbed moet bijvoorbeeld altijd 20 centimeter langer zijn dan de afmetingen van je matras, om zo ook jouw bed goed in te kunnen stoppen. Maar mocht je het fijn vinden dan kun je ook een nog langer dekbed aanschaffen; zo voorkom je koude voeten! Let natuurlijk wel op dat niet iedere afmeting evenveel keuzemogelijkheid heeft wanneer het om hoeslakens gaat.

Tip 3: De warmteklassen

De warmtebehoefte verschilt heel erg per persoon. Daarom zijn er bij Cinderella Dekbedden gemaakt in verschillende warmteklassen. De warmteklassen zijn gerelateerd aan het gewicht van de vulling en de dikte van het dekbed. Deze zijn te verdelen over vier klassen:

  • Warmte klasse 1 geeft de beste isolatie en is het warmt. 
  • Warmte klasse 2 is perfect voor een dekbed die je over het gehele jaar kunt gebruiken. 
  • Warmte klasse 3 is meer geschikt voor iemand die het snel warm heeft. 
  • Warmte klasse 4 is gemaakt voor de mensen die het eigenlijk altijd warm hebben en misschien zelfs bijna zonder dekbed slapen. 

Tip 4: Seizoenen dekbedden

welk dekbed past bij mijn bed

Het is natuurlijk wel zo makkelijk om steeds van dekbed te hoeven wisselen. Met een seizoenen dekbed hoeft dit ook niet meer. Een seizoenen dekbed heeft meestal een warmteklasse van 2 of 3, en kan hierdoor het hele jaar door gebruikt worden! Een seizoenen dekbed is over het algemeen misschien iets duurder, maar het zorgt er wel voor dat jij het hele jaar onder hetzelfde dekbed kunt liggen.

Welk dekbed past bij mijn bed?. Hopelijk kan je door deze tips daar antwoord op geven. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1148

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *