Waar je op moet letten bij het maken van een website  

In dit gastartikel lees je meer over: waar je op moet letten bij het maken van een website. 

Ben je een eigen onderneming gestart en heb je nog geen website? Het is verstandig om dit uit te besteden, want dan kun jij je focussen op wat het allerbelangrijkst is. Namelijk, ondernemen!

Waar je op moet letten bij het maken van een website:

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten wanneer je een website wilt laten maken. In dit artikel delen we de belangrijkste punten.

Laat een professionele website maken

 Het is van belang dat je website gemaakt wordt door een professionele partij, die je van begin tot eind kan helpen. Zo is het belangrijk dat ze je op weg kunnen helpen met de juiste domeinnaam, het juiste CMS-systeem en een passend uiterlijk.

Wil je een website laten maken? Het kan verleidelijk zijn je website te laten maken door iemand die dit doet als hobby. Dit is echter niet aan te raden. Er is niets waar je op terug kunt vallen wanneer er iets mis gaat en daarnaast is de kans groot dat je de uiteindelijke doelen niet behaalt.

Kies voor een all-in pakket

Idealiter laat je je website maken door een bedrijf die een all-in pakket aanbiedt. Zorg ervoor dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan, omdat je ineens een factuur ontvangt van extra geboden service. Denk hierbij aan ontwerpkosten, designkosten of andere opstartkosten.

Vraag vooraf altijd een offerte en vraag specifiek of alle kosten hierin meegenomen zijn. Informeer hierbij ook direct naar eventuele extra’s. Denk hierbij aan de beveiliging van de website en eventuele koppelingen naar sociale media. Het beste kun je een professionele website laten maken. De kans is groot dat alles dan netjes in het all-in pakket is opgenomen.

waar je op moet letten bij het maken van een website

Zoekmachine optimalisatie en apparaten

 Vind je zoekmachine optimalisatie belangrijk? Informeer dan of er gebruikgemaakt wordt van het juiste systeem en of het desbetreffende bedrijf zich hier actief mee bezighoudt. 

Informeer daarnaast of de website te gebruiken is op alle apparaten. Denk hierbij aan een tablet, telefoon en laptop.

Zorg ervoor dat je je website zelf kunt beheren

 Wanneer je website eenmaal online staat, is het natuurlijk wel zo prettig om deze zelf te kunnen beheren. Het is van belang om regelmatig nieuwe content te plaatsen en updates uit te voeren. Hierdoor krijgen je bezoekers een professionele indruk en zijn ze vaker geneigd om je website opnieuw te bezoeken.

Het is natuurlijk wel prettig als de website maker onderhoud kan uitvoeren. Informeer vooraf altijd of dit wordt aangeboden en wat de eventuele meerprijs hiervoor is. 

Handige tips wat betreft waar je op moet letten bij het maken van een website.

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *