Met deze 4 tips verwijder je stickers en lijmresten in een handomdraai

Een super handig gastartikel waarin je leest Met deze4 tips verwijder je stickers en lijmresten in een handomdraai. 

Stickers, de meeste mensen maken er weleens gebruik van. Zo plak je mogelijk een sticker met de naam en het adres op spullen die je kind meeneemt. Mocht je kind ze kwijtraken, dan is de kans groot dat ze weer op de juiste plek terechtkomen. Zijn de stickers inmiddels overbodig? Dan wil je ze mogelijk verwijderen. Helaas is dit een stuk lastiger dan gedacht. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje om stickers en lijmresten in een handomdraai te verwijderen.

Met deze 4 tips verwijder je stickers en lijmresten in een handomdraai

1. Warm water met zeep

Mensen die kleine kinderen hebben, plakken vaak naamstickers op spullen van hun kinderen. Als jouw kinderen oud genoeg zijn, wil je deze stickers mogelijk verwijderen. Krijg je de stickers en/of lijmresten er niet makkelijk af? Laat het product dan een half uurtje weken in heet water met wat zeep. De stickers laten dan vaak vanzelf los en dat geldt ook voor de lijmresten. Blijft er toch nog wat lijm achter op het voorwerp? Dan kun je wat azijn gebruiken om dit te verwijderen. 

2. Verwarm een sticker met een föhn

Wie een sticker van een voorwerp wil verwijderen, kan hier ook een föhn voor gebruiken. Wanneer je de föhn enige tijd op een sticker richt, wordt de lijm zacht. Het gevolg hiervan is dat je de sticker vaak een stuk makkelijker kunt verwijderen. Let er wel op dat het voorwerp waarvan je de sticker wilt verwijderen bestand is tegen de warmte van een föhn. Tip: houd de föhn nooit op dezelfde plek gericht, maar beweeg hem heen en weer. 

3. Breng olie aan op een sticker

Een derde manier om stickers te verwijderen is door gebruik te maken van olie. Er zijn verschillende soorten olie die je hierbij kunnen helpen, waaronder kruipolie of smeerolie. Breng de olie niet rechtstreeks op een sticker aan, maar eerst op een doek. Wrijf hier vervolgens mee over de sticker en de kans is groot dat je de sticker inclusief lijmresten snel verwijderd hebt. Pas overigens wel op, want door het gebruik van olie kunnen er vlekken achterblijven in het voorwerp.

met deze vier tips verwijder je stickers en lijmresten

Je kunt overigens ook natuurlijke oliën gebruiken om stickers te verwijderen, zoals zonnebloemolie of olijfolie. Ook olierijke producten als pindakaas kunnen uitkomst bieden. Wanneer je een klein scheutje van een natuurlijke olie op een sticker meert, is het belangrijk dat je dit eerst een tijdje in laat werken. Nadat het is ingewerkt, wrijf je er met een doek overheen om de sticker te verwijderen.

met deze vier tips verwijder je stickers en lijmresten

4. Azijn

Een ander middeltje dat je kunt gebruiken voor het verwijderen van stickers en lijmresten is azijn. Dit hebben de meeste mensen wel in huis. Wanneer je azijn wilt gebruiken, is het belangrijk om een ruime, onverdunde hoeveelheid aan te brengen op de sticker. Deze kun je vervolgens makkelijk verwijderen.

Hopelijk heb je wat aan deze handige tips en verwijder je stickers en lijmresten in een handomdraai. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *