Tips om je crypto munten veilig te bewaren

Een gastartikel met: tips om je crypto munten veilig te bewaren.

Crypto is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en mensen investeren graag in munten zoals Bitcoin en Ethereum. Hoewel de populariteit van crypto flink is toegenomen, zijn er nog steeds veel mensen die niet precies weten hoe ze hun munten veilig bewaren. Hierdoor worden je munten sneller gestolen en dat wil je natuurlijk niet. In dit artikel vind je daarom wat belangrijke rips om je crypto munten veilig te bewaren. 

Tips om je crypto munten veilig te bewaren

Maak gebruik van een hardware wallet

Het kiezen van de juiste wallet is een van de belangrijkste stappen in het veilig bewaren van je crypto munten. Het gebruik van een hardware wallet is de veiligste optie. Dit apparaatje is vergelijkbaar met een USB-stick en wordt offline bewaard. Dit betekent dat hackers geen toegang krijgen tot jouw wallet, omdat deze simpelweg niet is verbonden met het internet.

Goed beveiligde online wallen

Tips om je crypto munten veilig te bewaren

Wil je liever gebruikmaken van een online wallet? Kies dan voor een betrouwbare optie. Je kan je vermogen laten beheren door experts bij bijvoorbeeld Amdax. Het is ook mogelijk om zelf het beheer te doen en voor een wallet te kiezen bij bijvoorbeeld Bitvavo. Kijk van tevoren goed naar of de aanbieder betrouwbaar is. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar reviews. 

Gebruik een sterk wachtwoord

Als je een online wallet hebt, in een veilig wachtwoord voor je wallet heel belangrijk om je munten te beschermen. Maak gebruik van een wachtwoord die uit minimaal 12 tekens bestaat, inclusief hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. 

Houd je software up-to-date

Het is belangrijk om je software up-to-date te houden om je crypto te beschermen. Updates bevatten vaak specifieke beveiligingspatches die ervoor zorgen dat hackers geen toegang krijgen tot je wallet. Door de laatste versies van software op je apparaten te installeren, zorg je ervoor dat je een extra laag van beveiliging hebt.

Gebruik 2-factor authenticatie

En tot slot, als je gaat investeren in Bitcoin, is 2-factor authenticatie is een extra beveiliging die je instelt op je wallet. Dit betekent dat je naast een wachtwoord nog een extra code moet invoeren, die naar je telefoon wordt gestuurd. Hierdoor is het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je wallet.

Als je gaat investeren in crypto munten, is het heel belangrijk om je munten veilig te bewaren. Als je deze tips toepast, weet je zeker dat je crypto veilig zijn en niet worden gehackt. 

Handige tips om je crypto munten veilig te bewaren in dit artikel. Doe er je voordeel mee ;). 

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1150

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *