Tips om het interieur persoonlijker te maken

Een gastartikel met: Tips om het interieur persoonlijker te maken.

Een interieur samenstellen is nog nooit zo makkelijk geweest. Met behulp van handige apps als Pinterest creëer je binnen no-time een fantastisch interieur. Prachtig, dat wel. Maar past deze ook wel echt bij jou? Het nadeel van al deze mooie lookbooks en handige ideeën om snel een trendy interieur samen te stellen, is dat alle interieurs hierdoor een beetje op elkaar beginnen te lijken. Hierdoor ziet de woning er misschien prachtig uit, maar voelt het niet echt als thuiskomen. Dat is de kracht van een persoonlijk interieur. Met persoonlijke elementen maak je van een huis echt een thuis. Als mensen jouw woning betreden en direct kunnen vertellen wie hier woont, dan heb je het goed gedaan.

Toch is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is niet voor niets dat veel mensen het lastig vinden om een interieur persoonlijker te maken. In dit artikel geven we enkele tips die hierbij kunnen helpen. 

Op maat gemaakte meubels 

Kies eens niet voor meubels die je bij elke meubelzaak kunt vinden. Deze trendgevoelige meubels zie je in ongelooflijk veel interieurs terug. Het is echter veel leuker om voor iets unieks te kiezen. Overweeg daarom eens om jouw meubels bij een winkel als https://jelsanhout.nl/ te kopen. Hier vind je houten meubels in werkelijk alle soorten en maten. Groot voordeel van hout is dat het een natuurproduct is, dus geen enkel meubel zal identiek aan elkaar zijn. Daarnaast kunnen zij ook nog eens op maat gemaakte meubels leveren. 

Je kunt hierbij een geheel eigen ontwerp aanleveren, maar ook in samenspraak met de deskundigen een ontwerp bedenken. Hierbij word je in het gehele proces betrokken. Van het bepalen van de houtsoort, de stijl, het formaat en de kleur tot aan hoe het meubelstuk er uiteindelijk uit moet komen te kiezen. Zo kan je een geheel uniek ontwerp creëren. Eentje die niet alleen geheel aan de wensen voldoet, maar ook nog eens volledig bij jouw interieur en eigen smaak aansluit. Houd er rekening mee dat houten meubels op maat niet door elke winkel geleverd kunnen worden. Je moet hiervoor dus wel echt op zoek gaan naar een speciaalzaak. 

Tips om het interieur persoonlijker te maken

Foto’s 

Het gebruik van foto’s is al jarenlang dé manier om een interieur persoonlijker te maken. Toch kleeft hier ook een nadeel aan. Het gebruik van veel foto’s binnen het interieur kan ertoe leiden dat het interieur rommeliger oogt. Daarom is het belangrijk om er één geheel van te maken. Bijvoorbeeld door alle foto’s in dezelfde stijl af te drukken, dezelfde kleur fotolijstjes te gebruiken of ze slechts op één plek te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fotomuur. Hierbij wordt meestal een verloren wand gebruikt. Hier hang je vervolgens alle foto’s op. Zo creëer je een ware eyecatcher en blijft de rest van het interieur rustig. 

Spannend kleurgebruik 

Durf te experimenteren met kleur. Zeker als jij iemand bent die dol bent op kleuren. Niets houd je tegen om deze ook binnen het interieur te gebruiken. Een lik verf op de muren of over de meubels is soms de perfecte manier om een woning niet alleen persoonlijker te maken, maar het interieur ook nog eens veel spannender te maken. 

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *