Sporten met een grote cupmaat

Een gastartikel over sporten met een grote cupmaat.

Vrouwen met een grote cupmaat kunnen veel frustraties, maar vooral veel ongemak ervaren in de sportschool. Vooral bij het dragen van een verkeerde sport BH. Juist als je grotere borsten hebt is het van belang om te kiezen voor een goede Sport BH, om klachten te voorkomen. In samenwerking met Annadiva geven wij advies om jouw perfecte sport BH te vinden!

Het belang van een goede Sport BH

Een goede sport BH biedt bescherming aan de binnenkant van de borsthuid en borstspieren, zodat er minder kans is op hangende borsten. Zorg dus goed voor je borsten en schaf een goede sport BH aan. Naast dat een sport BH zorgt voor de juiste steun, moet hij ook comfortabel zitten. Een goede sport BH met genoeg support kan dus simpelweg niet in je kledingkast ontbreken.

Nog nooit een sport BH gedragen? Ga met passen dan van start met je gebruikelijke BH maat. De sport BH  moet goed passen. Zorg ervoor dat de omvangsband helemaal rond jouw lichaam op dezelfde lijn zit, komt het rugpand omhoog? Dan is dit niet jouw juiste maat. Ook mag je niet meer dan één vinger onder de band kunnen krijgen.

Belangrijk in de keuze van je sport BH is de vraag welke sport je beoefent. De ene sport heeft een grotere impact op je borsten dan de andere. Hardlopen of intensieve sporten als voetbal en hockey hebben een veel grotere impact op je borsten dan bijvoorbeeld yoga. Veel lingeriewinkels, zoals bijvoorbeeld Annadiva, werken met verschillende levels. Deze levels geven aan hoeveel ondersteuning een sport BH nou precies geeft. Ideaal als je aan het oriënteren bent op jouw perfecte sport BH.

Panache sport

Panache staat bekend om de stevige sport BH’s. De BH’s sluiten perfect aan en bieden voldoende stevigheid. Ook voor de actievere sporten, bijvoorbeeld boksen en hardlopen zijn deze BH’s geschikt. De ondersteuning van Panache is goed en vooral gefocust op het vallen, stoten en trillen van de borsten. Dit betekent dat de borsten zo min mogelijk bewegen en dat de borsten stevig tegen de huid worden gedrukt. Hierdoor krijgen je borsten een perfecte ondersteuning in de Panache sport BH’s.

Anita Sport

Anita is een specialist van sport BH’s en dan vooral voor de grotere cupmaten. De BH’s van Anita Sport zijn er van cup A t/m cup K. De BH’s zijn trendy en zitten allemaal vrij hoog, om tijdens iedere sport je borsten goed te bedekken. Anita Sport heeft vooral sport BH’s met een hoog support level, deze zijn erg geschikt voor intensieve sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen, boksen en hockey.

PrimaDonna Sport

PrimaDonna is een van de bekendste merken van lingerie voor de grote cupmaten. PrimaDonna heeft niet alleen lingerie maar ook een ruime sport collectie. De PrimaDonna sport BH is perfect voor liefhebbers van PrimaDonna. De sportcollectie van PrimaDonna is kenmerkend door de zachte en comfortabele materialen die gebruikt worden voor de sport artikelen. Ook zijn er in de collectie verschillende felle kleuren te vinden en zijn sommige items voorzien van reflectie, zodat je ook lekker in het donker kan sporten.

sporten met een grote cupmaat

Twijfel je nog welk merk of welke sport BH het beste bij jou borsten en activiteiten past? Ga langs bij een lingeriewinkel en vraag advies aan de verkoopsters! Zij weten ook veel over sporten met een grote cupmaat.

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *