Op deze manier zijn je oude sieraden geld waard

oude sieraden geld waard

Een gastartikel waarin je leest over: 0p deze manier zijn je oude sieraden geld waard.

Als we het over oude sieraden hebben, denken veel mensen al snel aan sieraden die zij niet meer dragen. Armbanden, kettingen, horloges en oorbellen die je niet meer draagt worden inderdaad als oude sieraden bestempeld, maar toch bedoelen we er iets anders mee. In dit geval doelen we namelijk op sieraden van vroeger. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sieraden die je van een familielid geërfd hebt. Heb je van dit soort sieraden, maar draag je ze eigenlijk nooit? Besef je dan goed dat ze jou geld op kunnen leveren. In deze tekst vertellen wij je op welke manier je oude sieraden geld waard zijn.

Op deze manier zijn je oude sieraden geld waard

Van welk materiaal zijn ze gemaakt?

Veel sieraden hebben een gouden of zilveren kleur. Toch zijn ze lang niet allemaal van echt goud of zilver gemaakt. Reken je daarom niet direct rijk als je oude sieraden met een gouden of zilveren kleur hebt. Het kan namelijk ook om namaakgoud of -zilver gaan.

Daarom moet je eerst bepalen van welk materiaal oude sieraden gemaakt zijn. Op het internet vind je verschillende manieren waarop je dit kunt achterhalen. Alhoewel dit iets is wat je zelf kunt doen, raden wij het je ten zeerste af. Je kunt oude sieraden namelijk beschadigen als je zelf wilt achterhalen van welk materiaal ze gemaakt zijn. Het gevolg hiervan is dat verkoop je mogelijk minder oplevert.

oude sieraden geld waard

Is er een keurmerk aanwezig?

De prijs van oude sieraden wordt niet alleen bepaald door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Als een sieraad van echt goud of zilver gemaakt is, is er namelijk ook vaak een keurmerk aanwezig. Dit keurmerk helpt je om de waarde van oude sieraden te bepalen. Aangezien een keurmerk bijzonder klein is, kun je dit met het blote oog niet waarnemen.

Met een loep of vergrootglas is dit wel het geval. Heb je zo’n keurmerk gevonden? Dan mag je aannemen dat jouw oude sieraad geld waard is. Om een indruk te krijgen van de waarde, kun je op zoek gaan naar de betekenis van het keurmerk.

Er kan sprake zijn van verzamelwaarde

Bezit je sieraden die bijzonder oud zijn? Dan kun je deze mogelijk voor een hoog bedrag verkopen. Bij oude sieraden kan namelijk sprake zijn van verzamelwaarde. Wanneer het om een sieraad gaat dat van generatie op generatie is overgegaan, is dit mogelijk het geval. Helaas kun je niet zelf uitzoeken of er sprake is van verzamelwaarde. Neem jouw sieraad daarom mee naar een goudexpert, zoals Goudwisselkantoor.

Laat een goudexpert naar jouw sieraden kijken

Oude sieraden zijn vaak geld waard, maar dit is niet altijd het geval. Ben je benieuwd of je geld kunt verdienen met de verkoop van jouw oude sieraden? Neem ze dan mee naar een goudexpert en laat ze hier taxeren. Naast een taxatie is dit ook de juiste plek voor verkoop van goud.

oude sieraden geld waard

Wanneer blijkt dat jouw sieraden geld waard zijn, brengt een goudexpert hier namelijk een bod op uit. Accepteer je dit bod? Dan kun je jouw oude sieraden verkopen. Het geboden bedrag wordt direct contant uitbetaald. Als het om een groot bedrag gaat, kun je het ook op je rekening laten storten.

Op deze manier zijn je oude sieraden geld waard. Wist jij dit?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *