Je lampen bedienen kan op verschillende manieren

lampen bedienen kan op verschillende manieren

Een gastartikel waarin je leest over: lampen bedienen kan op verschillende manieren

Lampen: we hebben ze allemaal in huis. En dat is natuurlijk niet voor niets, zonder verlichting zouden we alleen tussen zonsopkomst en zonsondergang binnenshuis iets kunnen zien, en dat is knap lastig. Met de jaren zijn er verschillende manieren ontstaan om alle lampen die we in huis hebben te bedienen. Welke kies jij het liefst?

Je lampen bedienen kan op verschillende manieren

Via een app: de mogelijkheden zijn eindeloos

De nieuwste manier om lampen te bedienen, is via een app. Je ziet het heel vaak terug bij LED verlichting, die vaak in de modernste lampen zit. Deze LED lampen kun je als op zichzelf staande lampen kopen, maar steeds vaker kun je ook een LED lamp in een bestaande armatuur gebruiken. 

Lampen via een app bedienen heeft heel veel voordelen. Ten eerste kun je de lampen via de app vaak dimmen, of zelfs verschillende kleuren licht laten geven. Je kunt van iedere lamp individueel de sterkte instellen, maar vaak ook met één klik in de app alle lampen in een ruimte wat zachter laten branden. Vaak kun je dit ook automatisch instellen, en zo bijvoorbeeld een half uur voor je naar bed gaat je lampen steeds wat zwakker laten branden. Fijn om je hersenen alvast tot rust te laten komen! Ook biedt een app vaak de mogelijkheid om je lampen te programmeren, zodat je nooit meer in een donkere ruimte beneden komt in de ochtend, en je ook tijdens je vakanties je lampen aan en uit kunt laten gaan; goede inbraakpreventie.

Via allemaal losse schakelaartjes: wel wat gedoe

Het tegenovergesteld van een app, is wel de lamp die je met een schakelaartje aan een eigen snoer aan en uit moet zetten. Zeker als je meerdere van deze lampen in een ruimte hebt, is dat aardig wat gedoe. Een vloerlamp werkt vaak op deze manier, en ook tafellampen worden vaak op deze manier bediend. Niet ideaal, vinden de meeste mensen, maar omdat het vaak om sfeerverlichting gaat die we op deze manier bedienen, ook geen groot probleem. Door smartlampen in deze armaturen te draaien, kun je ze overigens vaak ook via een app bedienen, als je dat makkelijker vindt.

lampen bedienen kan op verschillende manieren

Via een centrale knop: handig voor de basis

In vrijwel iedere ruimte in een huis vind je ook een centrale knop, vlak bij de ingang, waarmee je in één klap de belangrijkste lamp in deze kamer kunt bedienen. Dit zijn vaak de lampen die we het meest gebruiken, en die we dus ook op de makkelijkste manier willen bedienen. In vrijwel ieder huis is in iedere ruimte wel een aansluiting direct op de elektriciteit voorzien, meestal in het plafond, zodat je iedere ruimte op deze manier makkelijk van lamp kunt voorzien.

lampen bedienen kan op verschillende manieren

Je lampen bedienen kan op verschillende manieren, dat is zeker duidelijk. Welke manier heeft jouw voorkeur?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *