Is kitesurfen wat voor jou?

Een gastartikel met als vraag: is kitesurfen wat voor jou?

Houd jij van watersport en van de zee? Misschien is kitesurfen dan wel wat voor jou, het is een rustgevende sport waar weinig lichaamsbeweging bij nodig is. Toch ben je afhankelijk van de windkracht waardoor het ook adrenaline kan geven. Lees hier meer over wat kitesurfen precies inhoudt.

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen werkt eigenlijk net zoals een vlieger. Je staat op een surfboard met een zeil en de wind trekt je zo over het water. Er zijn lijnen die je gebruikt om mee te sturen, je trekt hier aan en de kite gaat de kant op waar je aan trekt. Ook kun je zelf de kracht van de kite bepalen door aan de bar te trekken of hem van je af te duwen. Je staat dus als het ware op de kite, op het water en komt vooruit door de wind. Omdat er veel kracht in de kite kan komen is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en te letten op bepaalde instructies voor je veiligheid. Daarom kun je les nemen om te leren kitesurfen.

Kite kopen

Je kunt ervoor kiezen om tijdens de kitesurflessen een kite te huren, zo kun je het leren en hoef je niet meteen een aankoop te doen. Mochten de lessen bevallen zul je misschien zelf wel een kite willen kopen. Het is fijn om je eigen kite te hebben omdat je dan kan gaan kitesurfen wanneer je zelf wil. Als je het vaak doet zal het op den duur ook geld schelen. De grootte van je kite is afhankelijk van je gewicht en de windsterkte. Hoe meer je weegt, hoe meer kracht er nodig zal zijn. 

Waar kitesurfen?

Je kunt in Nederland gewoon kitesurfen. Er zijn wel bepaalde plekken waar dit mag, dit staat ook aangegeven op borden. Het is raadzaam om hier op te letten, als je zomaar ergens het water in gaat met je kite dan kun je het risico lopen om een boete ontvangen. Golven kunnen soms wat moeilijk zijn als je een beginner bent, kies dan een plek waar er minder golven zijn. Mocht je graag in de winter willen kitesurfen kun je misschien beter naar het buitenland gaan, omdat het daar beter weer zal zijn dan in Nederland.

is kitesurfen wat voor jou

Kitesurfen leren

Kitesurfen kan iedereen leren, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. Als je maar de motivatie hebt om het te leren, kies in ieder geval een goede school uit zodat je alles leert over veiligheid. Er zijn voldoende surfscholen in Nederland, maar zij zullen alleen open zijn als het seizoen geschikt is. Het is wel verstandig om lessen te nemen omdat je het dan veel sneller leert en je alles te weten komt over de weersomstandigheden. Je bent namelijk één met de wind en zee als je op een kite staat.

Conclusie

is kitesurfen wat voor jou

Kitesurfen is een gave sport waarbij je in contact staat met de zee terwijl je speelt met de wind. Het kan gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet, kies daarom voor kitesurflessen zodat je alles te weten komt.

Hopelijk heb je wat aan dit gastartikel over kitesurfen. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *