Is je douchebak kapot? Dit kun je doen!

Een gastartikel met handige tips: Is je douchebak kapot? Dit kun je doen!

Heb je enig idee hoevaak je je douchebak gebruikt? Zonder dat je het doorhebt, belast je je douchebak behoorlijk. Het is hierdoor goed mogelijk dat na verloop van tijd je douchebak enige gebreken gaat vertonen. Op het moment dat je douchebak kapot is, kun je meerdere dingen doen.

Is je douchebak kapot? Dit kun je doen:

Ten eerste kun je ervoor kiezen om niks te doen. Het is dan echter wachten totdat de douchebak bijvoorbeeld verder uitscheurt. Als dat het geval is, komt mogelijk je gehele badkamer onder water te staan. Mede hierom is het advies om je kapotte douchebak zo snel mogelijk te vervangen.

Ten tweede kun je er dus voor kiezen om je douchebak te vervangen. Je kunt ‘m voor een vergelijkbaar exemplaar vervangen, maar je kunt ook voor een hele andere douche kiezen. Zo kun je voor een gave inloopdouche met glazen douchedeur kiezen. 

Enfin, het is van belang dat je gaat bepalen wat je gaat doen. Ons advies is om zo snel mogelijk je huidige kapotte douchebak te vervangen. Met onderstaande tips vind je snel een geschikte, nieuwe douche.

Nieuwe douche

Tip 1: kijk goed naar de rest van je badkamer

De douche is in een badkamer één van de belangrijkste onderdelen. Het is het onderdeel waar je mogelijk elke ochtend en/of avond onder staat. En het is dus ook het onderdeel waar je je dag start of afsluit. Alleen al om die reden moet je nieuwe douche(bak) volledig naar je wens zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, is ons advies om goed naar de rest van je badkamer te kijken. In welke stijl is de rest van je badkamer uitgevoerd? Je nieuwe douchebak moet bij voorkeur volledig op die stijl aansluiten.

Tip 2: bepaal waar je nieuwe douche moet komen

Je moet ook goed nagaan of de huidige plek van de douche wel het handigste is. Als je je hele badkamer wilt verbouwen, kan het wellicht handig zijn om je douche op een andere plek te doen. Mocht je hiervoor kiezen, moet je wel even goed kijken naar het omleggen van de leiding(en).

is je douchebak kapot

Tip 3: bepaal naar welk soort douche je voorkeur uitgaat

Wil je gewoon een ‘normale’ douchebak met cabine kopen? Of wil je je douche omtoveren tot een heuse inloopdouche met regendouchekop? Onze voorkeur gaat toch naar laatstgenoemde soort douche uit. Onder zo’n douche is het echt heerlijk vertoeven, geniet je van een heerlijke waterstraal en begin óf eindig je de dag perfect. 

Tip 4: ga naar een badkamerspeciaalzaak

Weet je in welke stijl je nieuwe douche uitgevoerd moet worden? Weet je ook wat voor soort douche je wilt hebben en waar deze in je badkamer moet komen? Dan is het advies om naar een badkamerspeciaalzaak te gaan. In een badkamerspeciaalzaak heb je de keuze uit allerlei soorten douches én kun je van het beste advies voorzien worden.

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1151

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *