Geen week zonder….. boodschappen!

Een gastartikel over boodschappen doen en wekelijks terugkerende producten. Benieuwd wat er bij veel Nederlanders vaak op het lijstje staat? En waar kan jij geen week zonder? 

Maak jij iedere week een boodschappenlijstje voor je op pad gaat voor de wekelijkse boodschappen? Dan heb je vast en zeker wel gemerkt dat er van die levensmiddelen zijn die (bijna) iedere week weer terugkomen. Die je op vaste basis gebruikt, en dus regelmatig nodig hebt. Welke zijn dat in jouw huishouden?

Geen week zonder koffie

Drink je graag koffie, dan is de kans groot dat je dit wekelijks op je boodschappenlijstje ziet staan. De meeste mensen kopen namelijk een voorraadje dat ongeveer groot genoeg is om het een week, of in ieder geval tot het volgende boodschappenmoment, uit te houden. Tenzij er een mooie koffie aanbieding is, dat is een goede reden om wat groter in te slaan, zodat je een paar weken vooruit kunt en het een paar keer weg kunt laten van je lijstje. 

Brood: altijd in huis hebben

Ook brood is een product dat wekelijks of misschien zelfs wel bijna dagelijks op je boodschappenlijstje te vinden is. We eten er wat van weg, met zijn allen! Zowel bij het ontbijt als bij de lunch wordt er nog steeds het meest voor brood gekozen, al zijn er steeds meer alternatieven die ook populair zijn. De dag beginnen met yoghurt of een smoothie raakt steeds meer ingeburgerd, maar voorlopig zijn we nog lang niet van het typisch Nederlandse ontbijt van één of twee boterhammen af.

geen week zonder

Melk en andere zuivel

Ook op het gebied van zuivel zijn we grootgebruikers. De pakken melk vliegen erdoorheen in de supermarkt, al kiezen we ook steeds vaker voor plantaardige alternatieven. Denk ook eens aan de pakken yoghurtdrank en chocolademelk die we kopen, of aan de verschillende soorten yoghurt en kwark. We zijn er met zijn allen dol op, en de kans is dan ook groot dat er iedere week wel een zuivelproduct (of een plantaardige vervangen) op je boodschappenlijstje staat.

geen week zonder

Iets lekkers hoort erbij

Of het nu gaat om een pak koek voor bij de koffie, of om een zak chips voor bij die spannende film. Wat snoep voor de kinderen of chocolade, gewoon omdat je er trek in hebt. Bijna ieder huishouden haalt wekelijks wel ‘iets lekkers’ in huis, en opvallend is dat daar vaak vaste gewoontes in bestaan. De kans is groot dat er wekelijks min of meer hetzelfde wordt gekocht, en dat dit dan ook op hetzelfde moment als altijd wordt gegeten. Gewoontedieren, zo zou je ons kunnen noemen, en als je kijkt naar het aantal producten dat wekelijks terugkeert op ons boodschappenlijstje kun je weinig anders dan concluderen dat dit inderdaad het geval is.

Welk product staat wekelijks op jouw boodschappenlijst? Bij mij zijn dat Skyr en bananen. 

 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1150

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *