Ga jij binnenkort op avontuur?

Een gastartikel: Ga jij binnenkort op avontuur?

Wat is er fijner dan je koffers te pakken en op avontuur te gaan? Je kunt tegenwoordig met het grootste gemak de hele wereld over reizen. Hierdoor vergeten mensen soms dat er altijd risico’s bij het reizen komen. Er kunnen allerlei dingen gebeuren en deze kunnen voor donkere wolken boven je vakantie zorgen. Gelukkig zijn er manieren om deze risico’s te verminderen. Je kunt namelijk een reisverzekering afsluiten. Omdat iedere reiziger anders is, zijn er ook meerdere soorten reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Om je te laten zien wat de mogelijkheden zijn, zullen wij beide hier nader uitwerken. 

Ga jij binnenkort op avontuur?

Een eenmalige verzekering

Niet iedereen gaat meerdere keren per jaar op vakantie en dat betekent dat je waarschijnlijk genoeg hebt aan een eenmalige reisverzekering. Het is namelijk niet nodig om je het hele jaar te verzekeren voor je reis terwijl je misschien maar twee weken van huis bent. In dat geval is het veel beter om een kortlopende reisverzekering Univé af te sluiten. Bij het afsluiten van deze optie geef je je vakantiedata door. Vervolgens treedt de verzekering in werking op de eerste dag van je vakantie.

Ga jij binnenkort op avontuur

Mocht er vooraf iets gebeuren, bijvoorbeeld dat je je reis om welke reden dan ook moet afzeggen, dan kun je altijd een beroep doen op je verzekering om de gemaakte kosten terug te ontvangen. Hetzelfde geldt voor wanneer er iets tijdens je reis gebeurt. Je kunt dan gelijk een telefoontje plegen naar je verzekeringsmaatschappij. Deze zal er vervolgens alles aan doen om te zorgen dat jouw situatie zo snel mogelijk verbeterd wordt. Je sluit deze verzekering eenvoudig af via de site van de verzekeringsmaatschappij, Univé in dit geval. Let even goed op de voorwaarden van je verzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

De doorlopende verzekering 

Wanneer je regelmatig even op pad gaat, kun je overwegen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je dus niet per reis weer een nieuwe polis af te sluiten. Voor mensen die regelmatig een reisje maken, is dit niet alleen een heel handige verzekering omdat zij er geen omkijken meer naar hebben, maar ook omdat hij vanwege diens lange termijn, voordeliger is dan de eenmalige verzekering. Als je van huis bent, zijn alle risico’s gedekt. Of ju nu in Nederland bent, of dat je elders in Europa bent. Ook deze verzekering kun je vandaag nog afsluiten via de site van Univé. 

Ga jij binnenkort op avontuur

Voeg extra’s toe

Als je een reisverzekering afsluit, is dit ook gelijk je annuleringsverzekering. Mocht je om de een of andere reden je vakantie moeten afzeggen, dan krijg je een bedrag uitgekeerd van je verzekeraar. Sluit je je polis af, kijk dan even goed naar de extra’s die je kunt toevoegen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Voeg dan het wintersportpakket toe. Een dergelijke vakantie brengt namelijk extra risico’s met zich mee en het is goed om deze mee te nemen in je  verzekering. Zo kun je goed voorbereid aan je welverdiende vakantie beginnen!

Ga jij binnenkort op avontuur? Dan heb je hopelijk wat aan deze tips! 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *