Een paar handige tips om beter met geld om te kunnen gaan

handige tips om beter met geld om te kunnen gaan

Een gastartikel: een paar handige tips om beter met geld om te kunnen gaan.

Heb je een groot gat in je hand? En vind je het heerlijk om veel geld uit te geven aan dingen die je leuk vindt, maar vind je eigenlijk dat dit moet veranderen? Of heb je het op financieel gebied de laatste tijd wat moeilijker? Dat kan het aan te raden zijn wat tijd te besteden aan budgetteren.

Een paar handige tips om beter met geld om te kunnen gaan

Als je gaat budgetteren is het de bedoeling dat je gaat kijken naar het evenwicht tussen de maandelijkse inkomsten en uitgaven die je hebt. Zo weet je precies hoe jij er financieel voor staat en kun je op deze manier vooraf al een afgewogen keuze maken over waar jouw geld precies naartoe zou moeten gaan.

Misschien is het niet altijd maar verstandig om te kopen wat je leuk vindt en kun je het geld beter besteden aan het aflossen van een lening. Ook als je minder te besteden hebt kan het handig zijn om te budgetteren. Zo kun je een financieel doel voor jezelf opstellen zodat je ook af en toe een duurdere aankoop kunt doen of dat je iets kunt kopen wat je leuk vindt. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je eerste keer budgetteren!

Stel zaken op orde

Ten eerste, raden we je aan om een notitieboek te kopen waarin je alles over je financiën kwijt kunt. Neem dan ook zeker eens een kijkje op de website van Bekking & Blitz, hier kun je terecht voor een groot aanbod aan handige boekjes om het overzicht te kunnen bewaren. Wanneer je je notitieboekje van Bekking & Blitz open slaat, raden we je eerst aan om alle inkomsten en uitgaven die je hebt op een rijtje te zetten.

handige tips om beter met geld om te kunnen gaan

Als je deze bedragen van elkaar aftrekt, dan heb je berekend wat je per maand overhoudt. Vervolgens kun je dit bedrag weer opdelen in categorieën. Verdeel het gehele bedrag over allemaal potjes. Denk aan een potje voor boodschappen, een potje voor vakanties of een potje voor een ander doel. Zo weet je precies welk geld waar naartoe gaat.

Maak potjes

Om het overzichtelijk te houden heb je twee mogelijkheden. Zo kun je het geld dat je maandelijks uit kunt geven in enveloppen stoppen, zodat je precies bij kunt houden hoeveel je uitgeeft. Als je boodschappen gaat doen, kun je dan ook de envelop meenemen met het geld voor de maandelijkse boodschappen. Niet iedereen vindt dit even overzichtelijk. Gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om op je bankrekening potjes te maken.

handige tips om beter met geld om te kunnen gaan

Dit is natuurlijk erg handig wanneer je vaak met je pinpas betaald. Ook hier kun je ervoor zorgen dat bepaalde kosten van een bepaald potje betaald worden. Dit is erg ideaal en dit voorkomt dat je impulsaankopen gaat doen. We raden je aan om iedere maand een nieuw plan op te stellen zodra je je inkomsten ontvangen hebt.

Hopelijk heb je wat aan deze een paar handige tips om beter met geld om te kunnen gaan. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *