De grote babynamen checklist

Een gastartikel over: de grote babynamen checklist. En nee, dit is geen hint mensen. 

De zoektocht naar de perfecte babynaam is begonnen. Wat een avontuur! Heb je een shortlist met ideale babynamen? Neem dan even de tijd om onderstaande checklist goed door te nemen. Kun je alles afvinken? Dan weet je zeker dat je met deze namen niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.  

De grote babynamen checklist

Check de initialen

Als ouder zul je er niet zoveel mee te maken hebben, maar je kindje zal later regelmatig zijn of haar initialen moeten invullen. Kijk daarom goed of de initialen geen gekke woord vormen of een gekke afkorting. Bente Helen Harmelen heeft bijvoorbeeld als Initialen B.H. Harmelen. 

Internationaal

De wereld is steeds meer met elkaar verbonden en de kans is dan ook groot dat jouw kindje in de toekomst te maken krijgt met mensen uit andere landen. Of dat hij of zij zich juist in andere landen bevindt. Het is daarom handig om er als ouder alvast rekening mee te houden of de naam van je kindje goed uit te spreken is in het Engels. 

de grote babynamen checklist

Andere betekenis

Niet alleen de uitspraak kan anders zijn in het buitenland, de betekenis van de naam kan ook totaal anders zijn. De Hollandse jongensnaam Job betekent in het buitenland bijvoorbeeld “baan”. Dit kan voor verwarring zorgen als Job zich in de toekomst moet voorstellen. Wellicht toch nog even naar de andere jongensnamen kijken?

Verkleinwoordjes

Als baby is het enorm schattig om Daantje te heten. Als vrouw van in de dertig kan het soms wat minder fijn zijn. Een naam die je aan je kindje geeft, is in principe levenslang. Kijk daarom goed of de naam ook levenslang inzetbaar is. Daantje kan bijvoorbeeld jullie roepnaam binnen de familie zijn, terwijl jullie dochter bij de gemeente staat ingeschreven als Daniëlle. 

Afkorting

De keren waarop je de volledige naam van je kindje noemt, kun je vaak op een hand tellen. Namen worden in de praktijk vaak afgekort of verkleind. Kijk daarom goed of je alle varianten van de naam mooi vindt. Vind je Sarah bijvoorbeeld een prachtige naam, maar gaan je nekharen overeind staan bij Saar? Dan kan het slim zijn om voor een andere naam te kiezen. De kans is groot dat je dochter vaak Saar genoemd gaat worden, ook in jouw bijzijn. 

Begin op tijd

Neem vooral de tijd om samen met je partner tot een naam te komen. Het kan best lastig zijn om een naam te vinden die jullie allebei mooi vinden. Hier wil je geen stress over krijgen tijdens je zwangerschap. Begin daarom al vroeg in je zwangerschap met het verzamelen en bespreken van namen. Zo weet je zeker dat jullie ruim op tijd een naam gevonden hebben waar jullie allebei verliefd op zijn. 

De grote babynamen checklist is op zijn einde. 

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *