Beveilig je fiets met een goed slot

Beveilig je fiets met een goed slot

Een gastartikel waarin je meer leest over: beveilig je fiets met een goed slot. 

In Nederland wordt veel gefietst. Vooral in studentensteden zijn fietsen een handig vervoersmiddel. Je kan vaak een goedkope tweedehands al voor een paar tientjes kopen. Maar desondanks dat je gemakkelijk een tweedehands fiets kunt kopen wordt er dikwijls een fiets gestolen. Op een station, bij een kroeg of gewoon aan de straat.  De kans op diefstal wordt aanzienlijk kleiner als je jouw fiets beveiligd met een goed fietsslot. Maar wat is nu het beste fietsslot? En waar moet je op letten bij uitzoeken van een goed fietsslot?

Beveilig je fiets met een goed slot

Een kettingslot

Een van de meest gebruikte sloten voor een fiets is een kettingslot. Dit is een extra slot, naast het bestaande slot op een fiets. Zo een kettingslot is ideaal voor kostbare fietsen zoals een elektrische fiets dames. Zorg ervoor dat het kettingslot een ART certificatie heeft. Dit houdt in dat fietsslot diverse testen op  gebied van mechanische beveiliging heeft doorstaan. Het keurmerk heeft 2 tot 5 sterren, waarbij meer sterren aangeven dat het slot veiliger is. In Nederland moet een goed slot tenminste 2 sterren bevatten. Een kettingslot heeft verder nog als voordelen dat het vaak een neopreen sleeve bevat die het slot beschermt tegen vuil en zorgt ervoor dat er geen beschadiging aan je fiets komt.

Een ringslot kopen

Een andere model voor een extra slot is een ringslot. Dit is eigenlijk hetzelfde als een slot wat al op een normale fiets zit, echter dit slot kun je gemakkelijk verwijderen. Ook hier geldt weer, kies voor een slot dat tenminste  met 2 sterren ART gecertificeerd  is. Hierdoor voldoet het aan de veiligheidsnorm die gelden in Nederland en kan je je fiets ook verzekeren.

Beveilig je fiets met een goed slot

Laat je fiets verzekeren

Een extra slot op een fiets is nooit weg. Zeker niet wanneer je in een grote stad woont. Daarom is het slim om een extra slot te kopen als je een nieuwe fiets aanschaft. Met een stevig slot, vastgemaakt door je wiel aan een ander voorwerp zoals een boom of een paal maakt het voor dieven lastiger om een fiets te stelen. Toch voorkom je soms niet dat je fiets wordt gestolen. Wil jij jezelf zo goed mogelijk beschermen? Dan  kan je ook kiezen om je fiets te verzekeren. Bij een elektrische fiets kopen is dat eigenlijk wel een must. Deze fietsen zijn enorm kostbaar én hip. Daarom zijn deze modellen ook vaker geliefd bij fietsendieven. Met een goede verzekering kan je – als je fiets dan toch wordt gestolen – tenminste een vergoeding terugkrijgen.

Beveilig je fiets met een goed slot

Super handige tips en hiermee beveilig je fiets met een goed slot!

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *