Besparen op de energierekening? Dat kan ook automatisch

besparen op de energierekening

Gastartikel: 

Je weet ondertussen vast wel dat je met het overstappen van energieleverancier geld kan besparen. Maar dat dit tegenwoordig ook automatisch kan weten niet veel mensen, ook al is dit al een bekend fenomeen in Engeland. In dit gastartikel lees je meer over het besparen op de energierekening.

Als eerste even een kleine opheldering waarom je moet overstappen!

Een energieleverancier wil zo veel mogelijk klanten werven om energie aan te leveren. Om die klanten te werven bedenken ze allemaal acties; scherpe tarieven, welkomstcadeau’s en cashback acties. Wat krijgt de loyale klant zou je denken? Helemaal niks. Nadat het contracttermijn afloopt krijg je namelijk duurde tarieven; slapers- of het zo geheten variabel tarief. Dit is duurder voor jouw als klant en natuurlijk is het niet de bedoeling je wordt gestraft voor het loyaal blijven. Daarom moet je overstappen nadat je contracttermijn afloopt, hierdoor kan je veel geld besparen!  

bron: Pixabay

Automatisch overstappen en besparen op de energierekening?

Nu is er nieuwe dienst in Nederland namelijk SwitchHero, deze dienst regelt het overstappen voor jou, lekker makkelijk hoef jij dit niet elk jaar meer te doen. Lees hier meer over hoe jij elk jaar automatisch kan overstappen van energie.

[shopsuite_snippet id=5916]

Wat moet jij nog doen? 

Het aanmelden voor de dienst en wanneer er een deal is geregeld, moet je hier nog toestemming geven (of natuurlijk afkeuren), voor de rest regelt SwithHero alles voor je. Nou vraag je je vast af wat SwitchHero hiervoor vraagt? Helemaal niks aan jou als klant, maar aan de energieleveranciers wordt een vergoeding gevraagd, deze vergoeding is voor iedereen gelijk. Verder wordt er alleen groene energie geleverd. 

Is dit iets voor jou?

besparen op de energierekening
bron: Pixabay

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; vergelijk je ieder jaar zelf op een vergelijkingswebsite de deals die er zijn, dan is dit niks voor jou! Je gaat waarschijnlijk niet zoveel besparen vergeleken met wanneer je het zelf doet. 

Maar voor de mensen met weinig tijd, verstand van energie zaken of simpelweg heb je niet zin om het zelf te doen. Voor deze ‘’loyale klanten’’ is dit een dienst waar ze prima van kunnen profiteren! De dienst achter SwitchHero heet Kostenservice en heeft meer dan 24.000 Nederlandse leden.

besparen op de energierekening

Handige tip is dit hè?! Ik behoor bij de categorie die zelf helemaal geen zin heeft om energie zaken uit te zoeken. Voor mij zou dit ideaal zijn! Hoewel ik een vriend aan mijn zijde heb, die wel dit soort energie zaken uitzoekt, haha.

Ben jij thuis in energie zaken uitzoeken?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *