Ben jij goed verzekerd sinds je een koophuis hebt?

Een gastartikel over: ben jij goed verzekerd sinds je een koophuis hebt?

Veel mensen die een huurhuis hebben, zouden graag de overstap willen maken naar een eigen woning. In Nederland betaal je namelijk vaak meer huur dan je aan hypotheek zou betalen en daarom proberen veel mensen een eigen huis te kopen. Dit is geen eenvoudige klus, maar wanneer het eenmaal gelukt is, kun je veel geld besparen. Wat veel nieuwe woningbezitters helaas vergeten, is dat zij even naar hun woonverzekering moeten kijken. Deze kan namelijk niet meer goed afgestemd zijn op je nieuwe situatie. Vandaar dat wij je graag laten zien wat er verandert wanneer je van een huur- naar een koophuis gaat

Wanneer je huurt, heb je maar een woonverzekering nodig en dat is de inboedelverzekering. Je moet namelijk je inboedel verzekeren tegen allerlei soorten schade. Denk hierbij aan kleine huishoudelijke ongelukjes, maar ook grotere problemen zoals brand en/of lekkage. Heb je geen verzekering, dan draai jij zelf op voor de kosten die deze problemen met zich meebrengen. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Vandaar dat altijd aangeraden wordt om een inboedelverzekering af te sluiten, zodat je de schade op je verzekering kunt verhalen. Wanneer je een woning gekocht hebt, is het nog altijd belangrijk om je inboedelverzekering aan te houden, in je nieuwe huis staan immers ook nog altijd allerlei spullen. Je hoeft dus je oude woonverzekering niet op te zeggen als je woonsituatie verandert. Wat je wel zou moeten doen, is een verzekering toevoegen. Dit is de opstalverzekering die een must is voor iedereen die een woning gekocht heeft.

Wanneer je een huis gekocht hebt, moet je ook een opstalverzekering toevoegen aan je woonverzekering. De opstalverzekering dekt alle schade die toegebracht is aan je woning zelf. Het is namelijk goed om te weten dat verzekeringsmaatschappijen een onderscheid maken tussen de woning zelf en de spullen in deze woning. Helaas beperkt schade zich vrijwel nooit tot een van deze categorieën waardoor het belangrijk is om twee verzekeringen af te sluiten. Breekt er een keer brand uit, dan kun je beide verzekeringen aanwenden om zowel de schade aan jouw huis te vergoeden, alsook om jouw spullen te vervangen of te repareren. Het zal je verbazen wat je woonverzekeringen allemaal dekken. Kun je door de opgelopen schade niet meer in jouw woning wonen? Dan kun je vervangende woonruimte huren zolang er aan jouw woning gewerkt wordt. Zo voorkom je dat je problemen groter worden dan ze al reeds zijn.

Ben jij goed verzekerd sinds je een koophuis hebt?

Je ziet het; als je van een huurhuis overgestapt bent naar een koophuis, is het belangrijk om een opstalverzekering toe te voegen. Met deze verzekering, in combinatie met een inboedelverzekering, kun je vele vormen van schade afhandelen. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien hoe je vandaag nog een compleet pakket aan woonverzekeringen kunt afsluiten. Goed om te weten; als je meerdere verzekeringen bij een partij besluit af te sluiten, kun je profiteren van een mooie korting.

Ben jij goed verzekerd sinds je een koophuis hebt?

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *