Bank opknappen? Deze tips kun je goed gebruiken!

bank opknappen

Een gastartikel over: bank opknappen? Deze tips kun je goed gebruiken. 

De bank is een belangrijk meubelstuk in huis. Uiteraard wil je een mooie bank in de woonkamer hebben staan. Is je huidige bank wat versleten, of kun je een oude bank overnemen? Dan is het tijd voor een opknapbeurt! Met déze tip zorg je weer voor een frisse look.

Leren bank verven

Wist je dat je meubels van leer kunt verven? Dit zorgt dan ook zeker voor een upgrade! De kleur van het leer kan na verloop van tijd vervagen. Maar als je bank verder nog in een prima staat is en lekker zit, is het zonde om ‘m de deur uit te doen. Probeer eerst eens een nieuwe verflaag uit! Een leren bank verven maakt dat die bank er weer fris uit komt te zien. Met kwalitatieve verf blijft de nieuwe verflaag gewoon goed zitten – je hoeft niet ineens heel voorzichtig met de bank te doen. Leer verven doe je met een speciaal type verf, bedoeld voor gebruiksvoorwerpen zoals een bank. Per leersoort zijn er weer verschillende verfsoorten geschikt: let daar even goed op, zodat je meer profijt hebt van de verf.

Nieuw onderstel

Ben je niet zozeer uitgekeken geraakt op de bovenkant van het bankstel, maar meer op het onderstel? Ook dat is goed mogelijk! De poten die eronder zitten lijken wellicht een klein detail, maar springen toch meer in het oog dan je misschien zou verwachten. Reden dus om aan een nieuw onderstel te denken. Bij de meeste bankstellen kunnen de poten vrij eenvoudig verwijderd worden, en dus vervangen worden voor iets nieuws. Ga voor poten in een opvallendere kleur, zoals goud of koper. Of denk aan stijlvol zwart. Wil je meer sfeer in huis halen? Dan zijn poten van hout juist weer de beste keuze. Je hebt genoeg om uit te kiezen.

Bank opnieuw bekleden

Gaat het om een stoffen bank? Zo’n bank kun je in veel gevallen opnieuw laten bekleden. Je kunt het zelf proberen, maar het is misschien beter om een professional te vragen. Het is immers een precies klusje, waarbij de stof strak om de bankonderdelen moet worden gespannen. Denk na over de looks van de stoffering: wil je een egale kleur of juist iets opvallends?

Plaid of deken over de bank

Lukt het niet om de bank opnieuw te bekleden? Je kunt ook een groot deken over de bank leggen, dat er helemaal overheen past. Ga voor een plaid met een mooi design!

bank opknappen

Sierkussens op de bank

Nog een laatste, eenvoudige tip om je bank een nieuwe look te geven: leg er sierkussens op. Hoe meer kussentjes je op de bank hebt liggen, hoe gezelliger dat eruitziet. Ook kun je zo de aandacht van de bank afleiden, als je de bank niet meer zo fraai vindt. Je hoeft de bank zelf op die manier niet direct aan te pakken, mocht je daar geen tijd voor of zin in hebben – maar toch oogt de zithoek weer beter.

bank opknappen

Hopelijk heb je wat aan deze handige tips voor je bank opknappen. 

Wat voor soort bank heb jij? 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *