6 Handige tips voor een hal make-over

Een gastartikel met 6 handige tips voor een hal make-over.

Het is algemeen bekend dat je maar één keer een goede eerste indruk kunt maken, en dat geldt ook voor je huis, toch? Neem bijvoorbeeld de hal: dit is de ruimte in huis waar zowel jij als je gasten vaak als eerste naar binnen gaan. Het is dus prettig als dit een aangename ruimte is waar je direct een bepaalde sfeer kunt neerzetten. Als jouw hal wel wat meer warmte en sfeer kan gebruiken zonder dat er een grote verbouwing nodig is, lees dan snel de onderstaande tips.

Geef de muren in je hal kleur, dit is namelijk een super eenvoudige manieren om de uitstraling van je hal te veranderen. Kies voor een tint die past bij de rest van je interieur of kies juist voor een opvallende kleur, waardoor je in de hal een verrassingseffect creëert. Naast verf kun je ook kleur toevoegen doormiddel van kleurrijke behang, houten wandpanelen of wat dacht je van prachtige sierlijsten voor een chique look. 

Ook de juiste verlichting speelt een belangrijke rol om de hal meer sfeervol te maken. Naast dat verlichting voor meer sfeer zorgt, is het ook belangrijk in verband met het praktische aspect. Het is immers fijn om in het donker je weg te kunnen vinden. Verlichting zoals inbouwspotjes zijn erg geschikt voor in een hal, je kunt ze netjes wegwerken, ze zorgen voor een strakke look en met een dimmer kun je ook de lichtintensiteit aanpassen. Voor een nog meer strakke uitstraling kies je voor trimless spots, deze spotjes worden super strak weggewerkt in het plafond. Je kunt inbouwspots heel goed gebruiken als basisverlichting, voeg vervolgens meer sfeer toe aan je hal met een mooie plafondlamp of een aantal wandlampen passend bij de rest van je stijl.

Het lijkt misschien iets kleins, maar juist details zoals mooie deurklinken kunnen een groot effect hebben op de uitstraling van je hal. Kies voor deurklinken passend bij de stijl van de rest van je interieur, bijvoorbeeld mat zwart voor een stoere uitstraling of kies voor deurklinken in een koperen kleur voor een meer sophisticated look. 

6 Handige tips voor een hal make-over

Een hal die rommelig is met rondslingerende jassen en schoenen, is alles behalve uitnodigend. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je hal. Denk aan een mooie kapstok, een handige schoenenrek of maak onder de trap een kast met daarin voldoende opbergruimte. Daarnaast is een mooie kapstok en schoenenrek ook een leuke aanvulling voor je hal en geeft het meteen meer sfeer.

Natuurlijk mogen accessoires in de hal niet ontbreken, denk dan aan een mooie plant, een spiegel aan de muur, een zacht vloerkleed op de vloer, of een sidetable met daarop een aantal mooie accessoires. Met verschillende accessoires kun je een bepaalde stijl creëren, voeg je persoonlijkheid toe, en zorg je automatisch dat de hal een uitnodigende plek wordt.

6 Handige tips voor een hal make-over

Tot slot is geur ook ontzettend belangrijk, zorg daarom dat je hal lekker ruikt. Het is namelijk super fijn wanneer je een huis binnenkomt, dat het er lekker ruikt! Geuren toevoegen aan de hal kun je doen met een fijne roomspray, geurstokjes, geurwolkje of maak gebruik van een elektrische luchtverfrisser. 

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *