5 X stoere auto’s voor vrouwen – handige tips-

Hoi! Ik heb een leuk gastartikel voor jullie. Het gaat over auto’s. En nee het is geen autopraat als in: snelle auto’s, hoeveel pk en weet ik het. Nee in dit artikel lees je meer over stoere auto’s voor vrouwen en over autoverzekeringen. Want weet jij hoe het allemaal zit?

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als een typische meidenauto. Wel is het zo dat vrouwen vaak andere eisen stellen aan hun auto dan mannen. Begin dit jaar selecteerden 48 vrouwelijke autojournalisten de beste auto’s ter wereld. Gebaseerd op hun shortlist zetten we hier de 5 stoerste modellen voor je op een rij. Ook vertellen we hoe je een goede autoverzekering kiest.

Passende autoverzekering kiezen

Als het aankomt op de verzekering voor je auto, dan is een WA-dekking verplicht. Met deze basisdekking ben je verzekerd tegen de schade die je aan anderen en hun spullen veroorzaakt. De dekking is ideaal voor auto’s die 9 jaar of ouder zijn.

Is je auto nog relatief veel waard of jonger dan 6 jaar? Dan is het slimmer om te kiezen voor All Risk. Daarmee loop je minder financieel risico. Voor auto tussen de 6 en 9 jaar is een WA+-dekking gebruikelijk.

auto's voor vrouwen

Top 5 auto’s voor vrouwen in 2021

De auto’s in deze top vijf zijn beoordeeld op zowel veiligheid als kwaliteit, prijs, design, rijcomfort en duurzaamheid. De modellen komen allemaal uit een andere categorie. Zo zit er bijvoorbeeld een gezinsauto tussen, maar je vindt ook twee SUV’s in verschillende formaten.

Deze stoere modellen kwamen het beste uit de test:

  1. BMW 4 Serie (familie-auto)
  2. Peugeot 2008 (stads-SUV)
  3. Land Rover Defender (middelgrote SUV)
  4. Ford Explorer (grote SUV)
  5. Polestar 2 (elektrische auto)

meiden leren gemiddeld sneller

Tips voor het kopen van een nieuwe auto

Er komt een hoop kijken bij het kopen van een auto. Heb je een nieuwe wagen op het oog? Dan zijn dit 2 belangrijke dingen om rekening mee te houden:

  • Veiligheid: Euro NCAP is een onafhankelijke non-profitorganisatie die de veiligheid van auto’s test. Op de website van Euro NCAP kun je controleren hoe veilig de modellen op je wishlist zijn. Het zal je verbazen hoe sterk nieuwe modellen soms van elkaar kunnen verschillen op het gebied van veiligheid.
  • Duurzaamheid: elektrisch rijden is schoner, stiller en veiliger. Bovendien kun je in sommige gevallen subsidie van de overheid krijgen als je volledig elektrisch rijdt. Overweeg daarom om over te stappen op stroom. Of kies voor een zuinige en milieuvriendelijke auto met een groen energielabel.

auto's voor vrouwen

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad! En ik ben wel benieuwd in wat voor auto jij rijd? Of wil je stiekem wel een andere auto? Laat een reactie achter!

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *