4 redenen waarom je goed naar je zorgverzekering moet kijken

Een gastartikel met 4 redenen waarom je goed naar je zorgverzekering moet kijken.

Het advies is om elk jaar even goed naar je zorgverzekering te kijken of je pakket te wijzigen bij je huidige zorgverzekeraar. Dit is geen verplichting, maar een overstap kan zeker lonend zijn. Dit heeft hoofdzakelijk de onderstaande 4 redenen.

Door het jaar heen kunnen je wensen aanzienlijk veranderen. Het is vervolgens van belang om je nieuwe zorgverzekering op je nieuwe wensen af te stemmen.

Ben je bijvoorbeeld aan het sporten geslagen? Dan is de kans groter dat je fysio behandelingen nodig hebt. De overheid heeft over fysiotherapie basisverzekering het volgende bepaald:

–  De fysiotherapie valt alleen in de basisverzekering als het om een chronische aandoening gaat. Deze aandoening moet op de chronische lijst fysiotherapie van de overheid staan. Deze lijst kun je gewoon op het internet vinden.

–  Verder valt fysiotherapie niet binnen de basisverzekering. Heb je bijvoorbeeld door het sporten last van je kuit gekregen? Je kunt hiervoor prima naar een fysiotherapeut gaan, maar de kosten komen wel voor eigen rekening. Dit kun je (deels) opvangen door een aanvullende verzekering af te sluiten.

In de afgelopen jaren is een duidelijke trend zichtbaar: zorg wordt alsmaar duurder. Hier spelen de zorgverzekeraars dan ook op in door de premies elk jaar te verhogen. Dat is ook dit jaar weer aan de orde.

Voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om over te stappen. Bij het zorgverzekering overstappen kun je gewoonweg veel geld besparen. Dat is al helemaal het geval als je ook nog van een extra korting of cashback kunt profiteren.

Met andere woorden: je zou elk jaar goed naar de premie moeten kijken. Let hierbij ook goed op de hoogte van je eigen risico. Door je eigen risico te verhogen, breng je je maandelijkse premie omlaag. Heb je vervolgens zorg nodig? Dan moet je wel eerst een flink bedrag aan eigen risico betalen.

4 redenen waarom je goed naar je zorgverzekering moet kijken

Uiteraard is het ook goed mogelijk dat je situatie veranderd is. Ben je bijvoorbeeld in verwachting of heb je een medische aandoening gekregen? In deze beide gevallen is het verstandig om aanpassingen aan je zorgverzekering te verrichten.

Met andere woorden: je moet goed naar je zorgbehoefte kijken. Een grotere vraag naar zorg vraagt idealiter om meer aanvullende dekkingen. Maak op dit gebied voor jezelf de juiste vergelijkingen, berekeningen en afwegingen.

Heb je in dit jaar of het afgelopen jaar zorg gehad? Was je daarbij niet tevreden over je zorgverzekeraar, bijvoorbeeld over de afhandeling van de zorgkosten? Dan is dit wellicht voor jou reden om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

4 redenen waarom je goed naar je zorgverzekering moet kijken

Je zou een goede service van een goede zorgverzekeraar mogen verwachten. Als het hieraan ontbreekt, is het maken van een vergelijking zeker geen onverstandige keuze. Voordat je daadwerkelijk overstapt, moet je wel even goed naar de reviews over andere zorgverzekeraars kijken. 

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *