3 tips voor het verkopen van je trouwring

Een gastartikel met 3 tips voor het verkopen van je trouwring 

Is jouw huwelijk op de klippen gelopen? Dan draag je geen trouwring meer om je vinger. Als jij en je partner in goed overleg uit elkaar zijn gegaan, gooi je de ring waarschijnlijk niet zomaar weg. Je hebt er immers goede herinneringen aan beleefd. Toch kan het zijn dat je op een moment besluit om de trouwring te verkopen. Een trouwring verkopen kan bijvoorbeeld interessant zijn als je geld nodig hebt. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe zij de verkoop van zo’n ring aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips voor het verkopen van je trouwring op een rijtje.

3 tips voor het verkopen van je trouwring

1. Zoek uit of jouw trouwring geld waard is

De prijzen van trouwringen lopen nogal uiteen. Er zijn goedkope trouwringen te koop, maar je kunt er ook duizenden euro’s aan uitgeven. Kortom: je maakt het zo duur als je zelf wilt. Hoe duurder de trouwring was, des te groter de kans dat verkoop je een leuk geldbedrag oplevert. Reken je alleen niet te snel rijk, want een trouwring is lang niet altijd (veel) geld waard. Zoek daarom eerst uit of en hoeveel jouw trouwring waard is voordat je tot verkoop overgaat.

Wie de waarde van een trouwring wil bepalen, richt zich waarschijnlijk tot het internet. Hier vind je binnen de kortste keren websites waarop wordt uitgelegd hoe je de waarde van een trouwring in kunt schatten. Wie wil bepalen of de ring van echt goud of zilver is, gaat op zoek naar een keurmerk. Omdat deze nogal klein is, kun je hem met het blote oog niet waarnemen. De kans dat je hem over het hoofd ziet is hierdoor aanwezig. Het gevolg hiervan is dat je de waarde van een trouwring te laag inschat. Daarom raden wij je niet aan om zelf uit te zoeken of zo’n ring geld waard is.


2. Laat een trouwring taxeren

Als je wilt weten of het interessant is om een trouwring te verkopen, laat je hem taxeren. Hiervoor kun je het beste bij een goudexpert langsgaan. Hij onderwerpt jouw trouwring vaak ter plekke aan een uitvoerige keuring. Zodoende weet je direct of het interessant is om een trouwring te verkopen en hoeveel je voor de ring kunt vragen. Is jouw ring niet van goud, maar van zilver? Ook dan kun jij vaak bij een goudexpert binnenlopen. Zij kunnen je ook vertellen hoeveel een zilveren trouwring waard is.

verkopen van je trouwring
3. Verkoop de ring aan een betrouwbare partij

Heb je jouw gouden trouwring laten taxeren en blijkt hij veel geld waard te zijn? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hem wilt verkopen. Goud verkopen kan online, maar dit heeft niet de voorkeur. Jij kunt je namelijk beter tot een goudexpert richten. Bij zo’n expert krijg je namelijk altijd een eerlijke prijs voor jouw goud. Dit is vaak niet het geval als je jouw gouden trouwring op het internet verkoopt. Extra bijkomstigheid is dat een expert je direct uitbetaalt als je besluit om de ring aan hem te verkopen. Hierdoor hoef je nooit te wachten op jouw geld.

Misschien heb je wat aan deze tips gehad! 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1169

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *