3 tips om het wooncomfort in huis te verhogen

Een handig gastartikel om het wooncomfort in huis te verhogen. 

Ook nu de pandemie ten einde lijkt te komen, zullen we meer dan ooit thuiswerken. Het nieuwe werken is inmiddels zo gewoon geworden, dat heel veel bedrijven hier ook nu mee door zullen gaan. Dat betekent meer thuiswerken en dus ook meer aanwezig zijn in huis. Zelfs nu weer vrijwel alles kan en mag. Dat betekent tegelijkertijd dat we steeds meer zijn gaan inzien hoe belangrijk meer comfort in huis is. Jouw huis, jouw thuis. Daar moet echt meer aandacht aan geschonken worden. Dit is dé plek waar je tot rust hoort te komen, waar je je terug kunt trekken en kunt genieten van je gezin, familie en vrienden. Daar hoort meer comfort zeker bij. Dat is al het geld meer dan waard. Maar hoe verhoog je het wooncomfort in huis? Aan welke dingen moet je zeker denken als je over meer comfort in huis wilt beschikken? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

 

1. Dubbel glas plaatsen

Met name oudere woningen zijn over het algemeen slecht geïsoleerd. Dat betekent dat er veel tocht is in huis, de energierekening torenhoog is en het comfort voor een groot deel wegvalt. Ook koudeval komt vaak voor. Hierbij zijn alle ramen en deuren gesloten, maar koelt de lucht door de ramen dusdanig af dat het een vlaag vol koude lucht op een ruimte neer laat vallen. Dit kan allemaal voorkomen worden door dubbel of triple glas te plaatsen. Dit isoleert de ramen, waardoor de lucht dus niet afkoelt bij de raampartijen. Hierdoor blijft de lucht stabiel warm, waardoor er minder kou in de ruimte te voelen is.

2. Verbeter de akoestiek

Vaak is de akoestiek iets wat vergeten wordt bij het isoleren en verbeteren van de woning. Toch is dit erg belangrijk. Zeker wanneer er veel contactgeluid aanwezig is van bijvoorbeeld de buren of als je veel hindert ervaart van de geluiden op de straat. Als je midden in een drukke stad woont, kan het wooncomfort zeker verstoord raken doordat er te veel geluid naar binnen komt. Hierdoor kan de nachtrust minder worden en zit je misschien minder lekker in je vel. Daarom is het juist zo belangrijk om aan de akoestiek te denken en een barrière te creëren tussen jouw woning en de buitenlucht. Dit doe je door bijvoorbeeld de tussenwanden te isoleren en voor dubbele beglazing te kiezen. Ook prettig als je zelf muzikale ambities hebt en je je huisgenoten iets verderop niet onnodig wilt storen.

3. Betere luchtkwaliteit

Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan een kwart van de Nederlandse woningen het slecht gesteld is met de luchtkwaliteit. Dit leidt in sommige gevallen zelfs tot grote gezondheidsproblemen. Een ongezond binnenklimaat kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, gevoelige luchtwegen, ergere symptomen van allergieën, een slechtere weerstand en chronische verkoudheid. Voor een betere luchtkwaliteit is het van belang om een mechanische ventilatie aan te schaffen. Enkel de ramen openzetten is met de huidige isolerende maatregelen gewoon niet voldoende meer. Wanneer je van een echt gezond binnenklimaat wilt profiteren, doe je er goed aan om in een mechanische ventilatie te investeren.

wooncomfort in huis te verhogen

Een handig en fijn gastartikel voor onze thuiswerkers om het wooncomfort in huis te verhogen. Wist jij iets van deze tips?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

3 reacties

  1. Goede tips! Maar nog een ander vraagje, ik zie dat je die nieuwe imac hebt met M1 chip als ik het goed heb haha? Ik ben zelf ook toe aan een nieuwe, is die echt zo snel als ze zeggen? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *