Kerstboom met een verhaal en kerstversiering bij Thijs thuis

kerstboom met een verhaal

Hoi!  Zoals half Nederland hebben Thijs en ik het weekend na Sinterklaas ook een kerstboom gekocht. Dat was wel even een dingetje zeg. Wat een goedkope boom had moeten worden, pakte toch iets anders uit. In dit lees je over de kerstboom met een verhaal, zie je de versierde boom en andere versieringen die ik gemaakt heb bij Thijs thuis.

Kerstboom met een verhaal

Ik had in de reclame bij de Kwantum een hele mooie neppe kerstboom voor maar 19 euro gezien. Thijs wil geen echte (hij vergeet deze echt water te geven en een echte kerstboom twee omhoog tillen via een trap leek ons ook niet echt wat). Dus het werd een neppe. Ik ben daar niet zo van, maar ik wen er steeds meer aan en dit exemplaar is echt mooi.

Dit is de kerstboom die wel willen. Nummer 1 voor 19 euro.

Rianne en ik hebben in de ochtend vast wat voorwerk gedaan en keken rond bij de Kwantum in Doetinchem (zit echt een paar honderd meter van mijn huis vandaan). We zagen de boom en hadden al twee kleuren kerstballen erbij uitgekozen. We waren alleen lopend naar de winkel gegaan en dan de kerstboom meenemen is niet handig. En ik wilde Thijs ook zelf even laten kijken.

Die middag reden Thijs en ik eerst naar Arnhem voor andere boodschapjes. We haalden bij de kerstwinkel in Arnhem lampjes. Was ook een grote gok of dat wel genoeg was 6 meter…. Hoor je later meer over. De boodschappen doen duurde wat langer en rond kwart 16:15 /16:30 reden we weer richting Doetinchem.

Een race tegen de klok

De Kwantum ging om 17:00 uur dicht dus dat zouden we wel redden (is iets minder dan een half uurtje rijden). Totdat ik bedacht dat we misschien beter de Kwantum in Duiven konden pakken. Ligt toch op de route en hoeven we niet zo te haasten.

Wij naar de Kwantum in Duiven en zagen daar minder bomen staan. Ik wist nog dat ik boom nummer 1 wilde , die van 19 euro. Maar op die bomen stonden geen nummers en prijzen konden we ook niet echt vinden. Paniek! Een medewerker konden we ook niet zo snel vinden en mijn kleur kerstballen waren daar ook al niet meer……

Sjipsssss….

Dan als een gek maar richting Doetinchem rijden. Komen we daar net 16: 50 aan en wat denk je….. Jep kerstboom nummer 1 was daar uitverkocht. We konden nog wel kiezen uit een andere boom die 6 euro duurder was, maar die was lichter groen en vonden we eigenlijk veel lelijker.

Aan het meisje bij de kassa vroegen we of de bomen er morgen weer zouden zijn. Nee, bij deze boom is het op = op. Dus pech… Een schrale troost: mijn kleur ballen waren hier wel. Dus die kochten we maar.

En toen wist ik het zeker: die boom in Duiven zonder nummertje en prijsje is die boom nummer 1 die wij wilden.  Het was ondertussen 17:00 uur en Thijs had opgezocht dat de Kwantum in Duiven tot  17:30  open is. Dus je raadt het al: wij weer in de auto en plankgas naar Duiven. Ja echt waar: we wilden de gok niet nemen om tot morgen te wachten, dadelijk zijn ze daar ook uitverkocht.

Yes!

Net op tijd liepen we de winkel in en daar lagen nog twee bomen van 19 euro. Hadden wij even geluk! Snel afrekenen en lekker naar huis. De volgende dag hebben we de boom namelijk opgezet ( dat ging allemaal zonder slag of stoot, haha). De boom is echt super mooi!

Toen de lichtjes erin… Jawel hoor: bleken die te kort. Ik kwam niet meer bij, whahaha. We moesten toch nog naar de Action dus hebben we daar maar andere lampjes gehaald. Het is allemaal wat….

De kerstboom en andere versieringen

kerstboom met een verhaal

De kerstboom staat nu en is helemaal zoals wij wilden. De rode en gouden ballen en witte lampjes. Hij is echt super leuk geworden. Heel erg gezellig. Ik had dus nog een snoer met lampjes over en deze heb ik ook een mooi plekje gegeven. En nog wat andere lampjes in huis erbij gedaan. En een gezellige kerstman met zijn mutsje laag over de ogen.

kerstboom met een verhaal

Thijs heeft niet zo veel met al die versieringen, dus we hebben het niet zo druk gemaakt. Maar gewoon wat gezellige lampjes en een hele mooie kerstboom die een hoop bloed zweet en tranen heeft gekost. Maar dan heb je wel wat moois staan! (alleen de boom werd allen wat duurder dan we voor ogen hadden door al dat heen en weer rijden, haha).

kerstboom met een verhaal

Ach, elk jaar als wij die boom weer tevoorschijn halen, zullen we wel weer moeten lachen en dat is ook maar goed ook. Een kerstboom met een verhaal met een leuke herinnering en een hoop gezelligheid.

Hoe ziet jouw kerstboom eruit? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *