Fotoboek Amerika van Fotoalbum.nl

fotoalbum.nl

Hoi! Het is al even een tijdje geleden dat ik naar Amerika ben geweest. Maar dat was echt super! Toen ik de vraag kreeg van Fotoalbum.nl of ik een fotoboek wilde laten maken, wist ik het gelijk: dat moet een fotoboek van Amerika worden! Even knutselen en plakken op het internet bij Fotoalbum en tadaa, Merle heeft een gaaf fotoboek als herinnering!

fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl

Via fotoalbum.nl kun je verschillende soorten fotoalbums maken. Echt heel erg leuk als aandenken van een vakantie vind ik. Ik koos voor een L formaat fotoboek. Deze bevat 24 pagina’s, maar je kunt ze tegen betaling aanvullen. Ik koos voor een hardcover (jep, een harde kaft, haha). En daar heb ik op de voor- en achterkant een foto op laten drukken. Kun je gelijk zien waar het album over gaat. Daarna heb ik het online programma van fotoalbum opgestart en daarmee kon ik het fotoboek maken.

fotoalbum.nl

Online programma

Het online bewerkingsprogramma werkt makkelijk. Eerst moet je wel even snappen hoe je foto’s kan invoegen en wat je allemaal voor opties hebt. Maar daarna werkt deze heel makkelijk. Ik vond het programma wel traag werken. Of dat ligt aan mijn laptop, maar hij bleef vaak hangen en dan had ik al weer 100 dingen tegelijk aangeklikt en stonden foto’s door elkaar. Iets meer geduld hebben dus.

Een handige functie is ook de optie: automatisch vullen. Je klikt dan de foto’s aan die je op een pagina wilt hebben en deze worden automatisch ingevuld. Ik vind deze optie niet fijn en doe het liever zelf. Bepaalde afbeeldingen wil ik groter dan een andere bijvoorbeeld. Je kan dan ook nog tekst en een achtergrond toevoegen. Daar zijn best veel mogelijkheden in.

fotoalbum.nl

Afronden en happy me!

Daarna heb ik alle bladzijdes voorzien van hoogglans. Ik vind dit altijd mooier en de foto’s komen beter uit. Voordat je het fotoboek gaat bestellen, kijkt het programma het fotoboek voor je na als het ware. Of de teksten binnen de marges vallen en of de afbeeldingen goed staan. Ik kreeg ook de melding wanneer een foto van slechte kwaliteit is en deze dus niet mooi afgedrukt zou worden. Ik wist dat wel, omdat deze foto’s met de telefoon zijn gemaakt, dus ik had daar vrede mee, haha.

Dan is het een kwestie van fotoboek bestellen en binnen 5 dagen heb ik deze in huis. Echt heel fijn. De prijzen vallen ook mee. Voor dit fotoboek was ik ongeveer 30 euro kwijt. Een goede deal. Een goede budget tip dus. En ik heb een leuk aandenken aan mijn gave vakantie in Amerika!

fotoalbum.nl

Maak jij vaak online een fotoboek?

* dit is een gesponsorde blogpost *

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

20 reacties

  1. Ik vond je vlogs al tof! Maar wauw wat een mooie foto’s ook! Mooie kwaliteit ook πŸ™‚ En de service klinkt ook top, iets wat ik zelf persoonlijk altijd wel waardeer πŸ™‚

    Hier nog geen fotoboek laten maken online, wel wat canvasjes πŸ™‚

  2. Mooie foto’s. Fijne herinnering aan zo’n bijzondere vakantie. Ik probeer het bij te houden, maar dat mislukt compleet haha. Heb nog een stuk of vier albums die ik zou willen maken, alleen komt t er vaak niet van. Jammer want t is zo leuk zo’n herinnering te maken.

  3. Aaawh wat leuk! Ik heb in het verleden vaker fotoboekjes laten printen maar eigenlijk de laatste jaren niet meer. Er gaat best wat tijd inzitten. Maar heb de laatste zoveel meegemaakt en wil het toch graag in een boekje hebben. Moet er dus even voor zitten!

  4. Aaaawh wat leuk! Ik heb in het verleden wel fotoboeken gemaakt maar het kost best veel tijd. Maar ik ga er gauw weer eens eentje maken want heb de afgelopen tijd best wat gereisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *