Winterzon bestemmingen – waar zou ik heen willen?-

winterzon

Hoi! Het is echt winter: koud, vroeg donker, en glad op de weg. Dat zijn voor mij winterse taferelen. En ik heb daar helemaal niks mee kan ik je zeggen. Doe mij maar de zon! Ik ben dus echt een zomermens. Ik roep al heel lang dat ik met een kerstmuts op aan de zee kerst wil vieren en dus de winterzon op wil zoeken. In dit artikel lees je waarom en welke bestemmingen mij gaaf lijken.

Winterzon opzoeken

In de winter ben ik vaak ziek. De griep krijgt mij vaak te pakken. Zo ook vorige week. Ik lag ziek op de bank en wat ga ik dan doen? Oude vlogs van zomervakanties terugkijken. Afgelopen zomer Curaçao en het jaar daarvoor Tenerife.

Ik kreeg het spontaan weer warm en zag mij er alweer rondlopen. Heerlijk die zomerse eilanden. Vaak gingen we in de herfstvakantie nog een weekje naar de zon. Eén van de Canarische eilanden. Samen met familie. Dit doen we al een aantal jaar niet meer. En stiekem mis ik dat best. Wanneer het hier in Nederland kouder wordt, zoeken wij lekker de warmte op. Ik vind het heerlijk!

Mooie stranden op Curaçao

Laatst keek ik met de klas kinderen waar ik die dag was tijdens de pauze naar een filmpje op YouTube. Er kwam een reclameblok voorbij waarin het eiland Curaçao aangeprezen werd om op vakantie te gaan. De kinderen riepen: ‘juf wil de reclame wegklikken’. Ik zei voor de grap: ‘nee jongens, deze reclame kijken we even af’.

En ineens riep één van de kinderen: ‘ ohja juf, daar ben jij op vakantie geweest, op curaçao. Precies jongens en meisjes’. De kinderen vonden de reclame ineens geweldig om te zien, haha. En één van de kids zei al: ‘juf, ik snap dat je daar weer heen wilt. Lekker warm en mooie zee. Wij gaan met je mee’.

winterzon

Geweldig die kinderen, haha. Maar een goed punt hebben ze wel. Ik zou nu het vliegtuig zo pakken en terug gaan naar Curaçao. De winterzon opzoeken. Dat lijkt mij zeker niet verkeerd.  Met de feestdagen zitten wij op het strand. Ik zou het doen.

Bestemmingen

Eerst wilde ik dat nooit omdat ik de feestdagen met familie wil vieren. Maar die gaan dan gewoon mee, haha. En mochten ze dat niet willen, dan is een jaar zonder familie ook geen ramp. In deze gekke tijden, heb ik al twee jaar geen kerst met de hele familie kunnen vieren.

Millenium wisseling op Gran Canaria.

Om er toch iets bijzonders van te maken, zou ik dit best op een tropisch eiland willen vieren. Curaçao bijvoorbeeld. Of één van de Canarische eilanden. Dat lijkt mij ook erg gaaf. De millennium wisseling (ik was toen vier jaar) heb ik gevierd op Gran Canaria. Dat was zeker een bijzonder moment.

Curaçao is wel lang vliegen. Kaapverdië is bijvoorbeeld minder ver vliegen maar ook zeker een tropische bestemming. Ik ben daar nog nooit geweest maar zou er graag eens heen gaan. In de wintermaanden is het daar heerlijk warm (tussen de 25 en 30 graden). Ik teken ervoor.

winterzon
Dit hoofd maar dan met een kerstmuts

Toch iets minder ver vliegen en minder warm? Albufeira is ook een mooie bestemming. Hier ben ik al eens in de zomer op vakantie geweest. Mooie stranden, lekker Portugees eten en een lekker klimaatje. In de wintermaanden is het er rond de 16 graden. Iets koeler en de overgang naar hier is minder groot. Maar altijd lekkerder dan hier.

Dus ja, ik zou best de zon op willen zoeken tijdens de feestdagen. Wat extra vitamine D opdoen door de zon, genieten van lekker eten, mooi weer en een kleurtje opdoen. In deze tijd is Kerst toch anders dan anders. Dan maken we er wat van.

persoonlijke update

Aan zoiets zit wel vaak een prijskaartje. Ik denk dat dat het geen is wat mij tegenhoudt en natuurlijk het hele corona gedoe. Dadelijk zit je op Curaçao gaan de grenzen dicht… Hoewel, zou ik dat vervelend vinden?….. Haha.

Dat waren mijn gedachte die even afdwaalden naar de winterzon. Ik denk dat ik die ooit wel eens ga opzoeken. Dat is echt wel een wens van mij.

winterzon

Zou jij wel eens de winterzon op willen zoeken? Of heb je dat al eens gedaan?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *