Wii aangesloten op een smart tv + Just Dance 2020 review

Hoi! In deze tijd van veel binnen zitten, heb ik de Wii er maar weer eens bij gepakt. Ik heb deze al 10 jaar geleden van mijn ouders gekregen. Nu dacht ik: ik wil die spelletjes op de Wii allemaal wel weer eens doen. Het was alleen even een opgave om een Wii aan te sluiten op een Smart Tv van nu. Maar het is gelukt! en heb de Wii aangesloten op een smart tv. Lees hoe ik dit gedaan heb en welke spellen ik allemaal heb en welke ik onlangs nog nieuw heb gekocht.

Wii aangesloten op een smart tv

Wii aangesloten op een smart tv

De Wii aansluiten op een Smart Tv was nog wel even een dingetje. Dat gaat niet 1,2,3 namelijk. De aansluiting die de Wii heeft zit niet op een Smart Tv. Daar heb je namelijk alleen maar usb ingangen of een HDMI ingang. En dat heeft de Wii niet…

Maar even googelen en ik kwam erachter dat je een soort blokje kan kopen om de de Wii te verbinden met de Smart Tv. Een Tulp naar HDMI converter. Daar kunnen de drie uitgangen van de Wii in, een usb in de tv en een HDMI kabel naar de tv. En zo heb ik de Wii aangesloten op een smart tv.

Wii aangesloten op een smart tv
Dat is het witte blokje.

Wii spellen

Ik helemaal blij, haha. En ik voelde de herinneren van vroeger weer opkomen. Bij de Wii zat toen de tijd Wii Sports en Wii Sports Resorts. Jaa, weer tennissen en bowlen. Echt zo grappig.

En Thijs vond dit ook wel weer leuk. Samen gaan we vaak tennissen of andere sport spellen doen. Ook doen we graag een spel van Wii Party. Dit zijn een soort bordspelen met minigames. Echt zo hilarisch. Beide lekker fanatiek, haha.

En zo heb ik nog meer leuke spellen om weer eens te doen. Zoals Mario &  Sonic op de Olympische Winterspelen of Tv Raving Rabbits. Dat is echt zo lachen met die gekke konijntjes.

Om wat in beweging te blijven heb ik ook een Wii balance board en dus ook de game Wii Fit Plus daarbij. Ik heb dit vroeger zo veel gedaan. Ski springen, hardlopen en alles wat daar ook op staat. Echt zo leuk om te doen en je bent in beweging. Ideaal om dit nu thuis te doen.

Just Dance

Wii aangesloten op een smart tv

Maar het allerleukste vind ik toch wel Just Dance. Noem het maar mijn Guilty pleasure, haha. De eerste keer Just Dance spelen en ik was verkocht. Ik heb zelf vroeger op Jazz ballet gezeten, dus vind dansen zeker leuk. Op mijn 16te ben ik daarmee gestopt en rond die tijd had ik de Wii dus al. Dat kwam dus mooi uit. Kon ik toch blijven dansen.

Met vriendinnen deed ik ook vaak Just Dance. Altijd lachen. De laatste Just Dance die ik heb is van 2015 en ik kende bijna alle dansjes uit mijn hoofd.

Wii aangesloten op een smart tv

Volgens mij kan ik niet eens heel goed die dansjes, maar vind het gewoon grappig om te doen. En nu ik de Wii weer tevoorschijn heb getoverd begon het te kriebelen. Op bol.com zag ik de nieuwst Just Dance 2020 voor maar 28 euro. Op zich een leuke prijs en voordat ik het wist, had ik deze in huis.

Just Dance 2020

Wii aangesloten op een smart tv

En die game is me toch leuk?! Er staan nieuwe nummers op van deze tijd. Echt heel erg tof. Het grappigste nummer is wel: baby shark. Haha echt een super schattig liedje en dansjes. Ook bekende nummers als Con Calma, I like it, Rain over me & Policeman zijn erg leuk om te dansen.

Ach in deze tijd een beetje lachen en in beweging blijven is wel fijn dacht ik zo. De Wii is een goede uitkomst. Ik weet dat je tegenwoordig ook een Wii Switch hebt (mijn schoonzusje heeft deze), maar geef mij maar de ouderwetse Wii, haha. Vind ik toch grappiger. Over een tijdje als ik weer volop aan het werk ben, gebruik ik de Wii waarschijnlijk minder. Dus voor nu is dit een leuke oplossing.

Heb jij ook een Wii of een Wii gehad? En welk spel speelde jij dan veel? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

17 reacties

  1. wij hebben een paar jaar geleden ook een wii gehad, nou totaal 3 haha want er werd niet altijd wat mee gedaan dus weer weg gedaan en toen weer een nieuwe gekocht bla bla maar hier ook just dance voor de meiden toen 😀

  2. Just dance lijkt me zo leuk om thuis te hebben! maar ik hoor van iedereen die het heeft, die het thuis amper doet haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *