Waarom Doetinchem zo mooi is !

Waarom Doetinchem zo mooi is

Hoi! Ik ben geboren en getogen in Doetinchem. Mijn hele leven is uit te tekenen tot nu toe in deze stad. Een mooie stad in de Achterhoek . Ik ben heel blij dat ik hier opgegroeid ben. In dit artikel vertel ik je waarom Doetinchem zo mooi is! Een misschien ietwat onbekende stad in het oosten van het land. Maar zeker een leuke en mooie stad. Lees waarom Doetinchem zo mooi is.

Ik ben geboren in Doetinchem, hier naar de basisschool geweest, naar de middelbare school en zelfs mijn studie heb ik hier kunnen volgen. Ik ken de stad dus aardig goed. Daarnaast schrijf ik ook nog gastartikelen voor de nieuwssite Indebuurt Doetinchem. Hoe gaaf is dat?! Ik zal je in een paar punten vertellen waarom Doetinchem zo mooi is en wat het allemaal heeft.

Waarom Doetinchem zo mooi is :

Binnenstad

We hebben een erg gezellige binnenstad met zeker leuke winkels, restaurants en cafeetjes. Grote winkelketens zitten in onze winkelstraten zoals de H&M, The Sting, Hunkemoller, Rituals, C&A en zo nog meer. Maar ook leuke kleine boetiekjes zijn er te vinden. Zoals de winkel waar ik werk: Paisley Concept. En zo zijn er nog meer toffe kleine winkeltjes te vinden.

De binnenstad.

Voorzieningen

Doetinchem is een stad en heeft dan ook zeker veel toffe voorzieningen die een stad moet hebben. Zo hebben we het Slingeland ziekenhuis waar ik helaas wel eens bloed heb moeten laten prikken (wel een hele gezellige kantine daar!!!). Een VUE bioscoop en een super mooi theater: het Amphion. Het gebouw is op zich al prachtig en er komen gave musicals in dit theater.

Waarom Doetinchem zo mooi is
De bioscoop en Amphion staan naast elkaar.

Graafschap

Zeg je Doetinchem, dan zeg je superboeren. Juist, voetbalclub de Graafschap hoort gewoon bij Doetinchem. Mijn opa en vader hebben een seizoenskaart en missen geen enkele wedstrijd. Heel af en toe kijk ik ook wel eens een wedstrijd in het gezellige stadion. Wist je dat de Vijverberg (zo heet het stadion) uitgeroepen is tot meest sfeervolle stadion. Zegt wel wat ;).

Stadion de Vijverberg

Uiteten

Uiteten is zeker goed te doen in Doetinchem. Ik ga zo graag uiteten in de Grutstraat. In deze straat zitten alleen maar leuke en gezellige restaurantjes. Ik eet graag bij Gringo’s (Mexicaans eten) of bij Pibia (Italiaans). In de zomer is het altijd gezellig met heel veel terrasje buiten. Dit geldt ook voor het Simonsplein. Daar zijn ook leuk restaurantjes.

De Grutstraat.

Uitgaan

Tja, als je mijn blog volgt weet je dat ik ook wel eens uitga. En dat doe ik meestal in mijn eigen stad. We hebben gezellige cafeetjes om ’s avonds wat te drinken, maar ook zeker mooie clubs. Vaak ga ik naar Seqoia of 22-24 om te dansen. Vooral 22-24 is echt een mooie club. Ik heb daar Nielson zelfs een keer gespot! (silent disco huren).

In club 22-24. En zoek Nielson….

Schaapskudde

Jawel mensen: in Doetinchem hebben we onze eigen schaapskudde. Deze kudde is door de gemeente aangetrokken en graast op vele plekken in de stad. Op plekken waar het gras hoog staat mag de schaapskudde de boel leeg eten. Altijd een heel leuk gezicht om te zien. Ze gaan door heel Doetinchem. Ze zijn zelfs een keer bij ons door de straat gekomen en een paar schapen sloegen rechtsaf onze tuin in, haha.

Waarom Doetinchem zo mooi is

Gezelligheid en vriendelijke mensen

Ik weet het: ik kom hier vandaag, maar Doetinchemmers zijn echt leuke en aardige mensen. We zijn zeker gastvrij en lekker nuchter (Achterhoekers hè). In winkels word je altijd goed geholpen en we zitten niet verlegen om een praatje. Er hangt altijd een gezellige sfeer in de stad.

Waarom Doetinchem zo mooi is
De binnenstad.

Nu weet je waarom Doetinchem zo mooi is. We hebben veel leuke dingen, gezellige mensen en ach het is gewoon een knus stadje. Ik kan nog veel meer dingen opnoemen die we allemaal in Doetinchem hebben. Zo is er ieder jaar een stadsfeest eind augustus, vieren we heel gezellig carnaval hier, is er iedere laatste zondag van de maand koopzondag en zijn er super veel leuke evenementen (foodtruck festival, Parkparade enz.) en worden er veel dingen georganiseerd.

Een bruisende stad waar ik zeker niet weg wil en mij altijd thuis voel. Daarom hou ik zo van Doetinchem!

Ben jij wel eens in Doetinchem geweest? En waarom vind jij jouw stad of dorp zo mooi waar je woont? 

Misschien is dit ook leuk?

15 comments

  1. Ik ben nog nooit in Doetinchem geweest, erg he. Wat je zo beschrijft lijkt het me zeker een leuke stad en van alle gemakken voorzien. Ik kom zelf uit Amsterdam, maar we wonen nu in een dorp tussen Amsterdam en Utrecht, ideaal, want we zijn overal dicht bij.

  2. Uiteraard ben ik in Doetinchem geweest. Voor shoppen gaan we graag naar Arnhem, maar jouw Doetinchem staat ook in het lijstje. Voor theatershows ga ik wel graag naar het Amphion 🙂

  3. Ik ben er 3 zomers achter elkaar geweest toen ik nog kind was, niet in het stadje zelf though maar in de bossen op zomerkamp. Ik kan me wel herinneren dat het een mooie omgeving was.

  4. Doetinchem klinkt mooi, ik ben er nog nooit geweest. Waarom ik Warffum (het kleine dorp waar ik woon) mooi vind? Dichter bij de zee kan je eigenlijk niet komen, ik woon direct aan het wad. Tja dat was het eigenlijk wel, er valt verder weinig te beleven hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *