Voordelen van fietsen & een elektrische fiets

Hoi! Fietsen. Nederland staat er bekend om. Nou moet ik zeggen dat ik ook wel een typische Nederlander ben: ik fiets regelmatig. Ik heb ook een auto en voor verre stukken pak ik deze, maar kleine stukken kunnen ook net zo goed op de fiets. Waarom? Lees dat in deze blogpost waarin ik het heb over voordelen van fietsen! En wie van ons heeft er hier een elektrische fiets?? Kom erachter in dit artikel.

Naar mijn werk op de fiets

Fietsen doe ik niet dagelijks hoor. Als ik naar mijn werk in Doesburg moet, pak ik toch echt de auto. En ga ik bij vriendinnen in Dinxperlo op bezoek: de auto. Maar naar mijn werk in de winkel in de stad pak ik de fiets. Naar een vriendin in de buurt: de fiets.

Kleine stukjes kun je prima op de fiets doen vind ik. Het is beter voor het milieu, maar dat weten we allemaal wel. Hoe minder met de auto, hoe minder uitlaatgassen en ach je kent het verhaal vast wel verder. Fietsen is dus een betere oplossing. Maar stiekem pak ik ook liever de auto hoor. Je zit lekker warm, droog en je bent er sneller.

Hoewel…. met alle files tegenwoordig en de drukte op de weg ben ik soms sneller met de fiets. Dat is altijd fijn dacht ik zo. Ik ben sneller op de fiets in de stad dan met de auto. En voor een fiets is altijd wel plek en dat is gratis. Met de auto kost het geld en als de parkeerplaatsen vol staan, rijd je maar rondjes om een plekkie te zoeken. Ppff gedoe.

Voordelen van fietsen

Vaak zit ik rond half 10 in de ochtend op de fiets naar mijn werk. Nu in de wintermaanden is het nog wel fris. Het scheelt dat ik wat later begin en het niet super koud is. Maar een sjaal en handschoenen zijn wel nodig. Ik ben altijd gelijk wakker na een tijdje fietsen. Door de kou in mijn gezicht word ik goed wakker en door het bewegen ben ik gelijk ‘ aan’.

voordelen van fietsen

Plus ik kan mijn hoofd even op verstand nul zetten. Even nergens aan denken voordat mijn werkdag begint. Wel op het verkeer letten natuurlijk! Maar verder even niks. En na werktijd kan ik op de fiets mijn dag even overdenken. Echt heel fijn. En wat ook goed is van op de fiets gaan: je hebt even beweging. Ik sport namelijk niet heel veel, maar zo heb ik toch wat beweging op een dag.

En straks met mooi weer is in het zonnetje fietsen heerlijk! De zon op je huid, de natuur in bloei en al het gezellige gezang van de vogeltjes. Yes, dat vind ik heerlijk.

Een elektrische fiets

De elektrische fiets van mijn vader. Het motortje zit in het frame verwerkt. Zo zie je er niks van.

Mijn vader gaat tegenwoordig ook wel eens met de fiets naar zijn werk. Hij werkt in Didam en deed dit wel eens op de fiets. Dat was vaak echt even een stuk fietsen en in de ochtend…. Ppff ik vind het dapper. Nou is mijn vader een wielrenner en kan hij goed fietsen.

Maar sinds kort staat hier een elektrische fiets bij huis (deze is van een oom van mijn moeder die hem niet meer gebruikt). Mijn vader pakt deze regelmatig naar zijn werk met mooi weer straks. Je gaat toch net even wat harder en bent sneller.

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen niet meer weg te denken joh. Op internet en in fietsenwinkels zijn ze overal te koop. Bij 12GO Biking heb je bijvoorbeeld verschillende soorten elektrische fietsen. Van elektrische stadsfietsen tot aan elektrische mountainbikes. Echt heel handig.

Je hebt ook echt hele leuke fashionable elektrische fietsen tegenwoordig. Het lijkt net echt een ‘ gewone ‘ damesfiets, maar wel achtertop een motortje. Echt heel chill.

voordelen van fietsen

Ik denk dat ik ook maar eens de elektrische fiets ga pakken. Zo kan ik verdere stukken prima fietsen en pak ik de auto niet. Ach, zo zijn er wel vele voordelen van fietsen of een elektrische fiets. Wel even wennen dat je een stuk harder kan gaan, haha. Maar dat lijkt me ook wel weer heerlijk.

Fiets jij eigenlijk veel? 

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *