Vakantiepark de Leistert – vakantieplannen?-

Hoi! Vakantie naar het buitenland zat er dit jaar niet echt in. Veel haken en ogen om te reizen naar het buitenland (I know, wij namen de gok). Maar ook in Nederland is vakantie vieren hartstikke leuk! Als Achterhoeker ga ik graag naar het westen of zuiden van ons land. Vooral wanneer ik naar Limburg ga, heb ik echt het gevoel dat ik weg ben. Heerlijk is dat. In Limburg ben ik als klein en groot kind vaak op vakantie geweest. Eén vakantiepark is mij zeker bijgebleven: vakantiepark de Leistert.

Tien jaar geleden op vakantiepark de Leistert

Tien jaar geleden op de Leistert. Onze oprit naar de bungalow.

Zo’n tien jaar geleden ben ik bij vakantiepark de Leistert geweest. Ik was 15 jaar oud. In die tijd gingen we vaak in de herfstvakantie een midweekje met opa en oma op pad. Eén van onze laatste vakanties was bij vakantiepark de Leistert. Dit park was toen net nieuw en had hele moderne huisjes.  Er waren nog veel dingen in aanbouw en het park was nog niet volledig klaar. Nu staan er veel meer huisjes .Ik weet nog dat we veel in het huisje waren en spelletjes deden. We hadden zelfs de Wii meegenomen (die was toen helemaal ‘hot’). Limburg is een leuke provincie om veel te zien en te doen.

vakantiepark de Leistert
Onze bungalow tien jaar geleden.

Ik zou best nog wel eens terug willen naar dit vakantiepark. Thijs en ik zijn alle afleveringen van Flikken Maastricht aan het kijken en roepen telkens: we moeten echt eens naar Limburg op vakantie. Ons vakantiepark weet ik dan vast. Het park heeft vele verblijfsmogelijkheden. Wij zaten toen in een mooi bungalow en die zijn er nog steeds.  Er zijn verschillende types bungalows om in te verblijven. Maar naast bungalows is er ook een camping. Een camping met zwembad wel te verstaan. Iedereen op het park kan natuurlijk gebruik maken van dit zwembad.

Accommodaties

Het is een super groot overdekt zwembad. Hier heb je zeker veel waterpret. Bij het zwembad vind je verschillende waterglijbanen, een stroomversnelling, whirlpools en natuurlijk een snack-en drank corner. Hier kun je je zeker wel vermaken. Leuk om met de kinderen heen te gaan maar stiekem vinden wij als volwassenen dit toch ook leuk?! Als ik op dit park zou zitten, zou ik daar zeker heen gaan.

Foto van de Leistert zelf.

Op de camping heb je ook verschillende mogelijkheden om te verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Leistert Cabin. Dit zijn een soort houten cabines waar je alles hebt: slapen, woonkamer en keuken. Maar om het nog een stukje luxer te maken kun je ook kiezen voor een Lodge. Dit is echt glamping Nederland. Luxe kamperen zodat je eigenlijk nauwelijks spreekt van kamperen. Maar toch makkelijk de BBQ buiten aan zet en uitkijk over het veld vanuit je overdekte terras.

Toch liever iets minder luxe kamperen? Dat kan ook op de Leistert. Je kunt er (safari) tenten huren of gewoon een stuk grond waar jij je eigen caravan op zet. Veel mogelijkheden om te verblijven op dit vakantiepark.

Faciliteiten

vakantiepark de Leistert
Foto van de Leistert zelf.

Op het park zelf is ook veel te doen. Het hart van het park is de Plaza. Hier vind je veel restaurantjes en andere activiteiten. Natuurlijk zou ik een duik nemen in het overdekte zwembad. Mocht het mooi weer zijn kun je ook naar buiten naar het golfslagbad maar daarnaast vind ik een potje golf ook erg leuk. Op het park is een heuse Adventure golfbaan. Leuk voor jong en oud.

Het is sowieso een kindvriendelijk park: veel speeltuinen buiten en binnen voor de kids. En er is en een heus animatieteam voor kinderen. Die kids vervelen zich zeker niet op dit park.

vakantiepark de Leistert
Foto van de Leistert zelf.

Op dit moment zou ik daar wat minder gebruik van maken, haha. Geen kinderen en die komen voorlopig ook nog niet. Maar als volwassenen kun je je er ook goed vermaken: bowlen, lekker eten in de restaurantjes, fietsen huren of vissen in de visvijver (dat lijkt mij een uitdaging voor Thijs en mij, wahaha).

Dus mochten de vakantie plannen doorgaan naar Limburg lijkt mij vakantiepark de Leistert erg leuk. Vanuit daar kun je alle kanten op in Limburg en in het park zelf ook.

Foto van de Leistert zelf.

Ga jij graag in Limburg op vakantie?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *