Vakantie voorpret – Wat is dat? –

vakantie voorpret

Hoi! Heb jij ook voordat je op vakantie gaat, last van vakantie voorpret? Of ja, last. Herken je dat je vakantie voorpret hebt? Voor mij is dat de voorbereiding voordat ik op vakantie ga. En vaak geniet ik daar net zo hard van, haha. Ik ben namelijk niet iemand die last minute zijn koffer in pakt. Nee, ik denk daar al een paar dagen van te voren over na en zo zijn er nog meer dingen die ik doe voordat ik op vakantie ga. Dat is vakantie voorpret voor mij. Lees mee wat dat allemaal inhoudt.

Wij gaan dit jaar naar Portugal op vakantie. Samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje zit ik in een groot huis in Portugal. Een best wel luxe villa in mijn ogen met een eigen zwembad. Wauw zo gaaf! We zijn al eerder met z’n allen op vakantie geweest. Twee jaar geleden naar Frankrijk en vorig jaar naar Kroatië. 

Vakantie voorpret

Dit jaar is het Portugal. We zitten ongeveer 100 kilometer boven Lissabon. Mooi weer dus. We gaan met het vliegtuig en als we daar zijn, hebben we twee auto’s gehuurd voor twee weken om mee rond te tuffen. Maar wat doe ik dan allemaal voordat ik op vakantie ga? Wat is mijn vakantie voorpret:

lijstje maken

Ik pak niet zo mijn koffer in, maar vaak maak ik van te voren een lijstje van dingen die ik mee wil nemen of niet moet vergeten. Ik schrijf echt niet op welk kledingstuk ik allemaal mee wil nemen, maar wel dingen als: bikini, badhanddoek, zonnebrand, één lange broek, halve sokken enzovoort. En als ik mijn koffer inpak, houd ik dit lijstje ernaast.

Dingen klaarzetten

Op het laatst alles in mijn koffer gooien, is ook niks voor mij. Vaak leg ik bepaalde dingen al klaar die ik mee wil nemen. Koekjes en snoepjes die al gehaald zijn voor de vakantie liggen dan bij ons al klaar op het gangkastje. Of als ik een bepaald broekje mee wil nemen op vakantie, leg ik deze een paar dagen van de voren ook al klaar. Kan ik deze ook niet meer aandoen en vies maken, haha.

vakantie voorpret

Koffer pakken

Het koffer inpakken gaat dan altijd vrij snel bij mij. Dit doe ik vaak twee of één dag van te voren. Dan gaat ook alles echt in mijn koffer. Ik pak een tas voor mijn handbagage en maak deze ook in orde. Dit jaar gaat mijn laptop mee in mijn handbagage. Even kijken hoe dat allemaal gaat. Dingen zoals mijn telefoon en oplader, gaan er natuurlijk op het laatste moment in, omdat je die vaak nog nodig hebt.

Spotify lijstje maken

In het vliegtuig ga ik muziek luisteren. Dus maak ik een leuke Spotify lijst aan. Ik heb een betaalde versie en kan de lijst dan downloaden zodat ik deze offline ook kan beluisteren.

Dingen halen

Vaak gaan mijn moeder en ik een paar dagen voor vertrek altijd even naar de stad om het één en ander nog te halen voor vakantie. Denk aan: zonnebrand, koekjes, kauwgom, snoepjes, tijdschriften enz. Ik vind dat altijd zo gezellig en leuk om te halen. Ik moet ook even denken om zo’n voetpomp te halen voor mijn unicorn en flamingo die mee gaan, haha.

Uitjes uitzoeken

Ik weet nu in welk gebied we zitten in Portugal en ik voor die tijd kijk ik altijd wat er allemaal te doen is daar. We hebben al iets van dolfijnen spotten gevonden en in Lissabon zijn er vele winkelcentra! Kijk, dat klinkt altijd goed. En hier hoort ook een beetje het weer checken bij. Wat voor weer is het op de plek waar wij heen gaan? Dat bekijk ik altijd voordat ik ga.

Tja, en zo leef ik helemaal toe naar mijn twee weken vakantie. Grappig eigenlijk he?! Zo geniet ik nog langer van mijn vakantie zullen we maar zeggen.

Ik ben wel benieuwd of jullie dit herkennen. Ook ‘last’ van vakantievoorpret? Laat een reactie achter! 

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *