Trots op de Achterhoek – vlag van de Achterhoek-

Hoi! Mocht het je nog niet opgevallen zijn, maar ik kom uit de Achterhoek. Jep ‘daar uut het Oosten van ut Land.’ Mijn hele leven woon ik al in de Achterhoek en ik kan je wel zeggen: ik ben trots op de Achterhoek. Al eerder schreef ik eens aan artikel over waarom de Achterhoek zo mooi is. De trots op de Achterhoek kan ik nu heel mooi laten zien met onze nieuwe Achterhoekse vlag!

Trots op de Achterhoek

De Achterhoek is dus een streek in het oosten van ons land. Ik ben in Doetinchem geboren en woon nu in ‘s-Heerenberg. Beide plaatsen die in de Achterhoek liggen. En ons volgende huis staat ook in deze streek kan ik je zeggen. Ik voel mij er helemaal thuis.

De heerlijke nuchterheid die hier heerst, de rust en ruimte (hoewel er nu ook hier steeds meer volgebouwd wordt). Ja, het is hier fijn. En nou moet je echt niet denken dat we alleen maar in kleine dorpjes wonen of op het platteland. Nee joh. Ook de Achterhoek kent gewoon ‘grote steden’.

We hebben van alles van de Achterhoek, haha.

Zelf ben ik geboren in Doetinchem. Een ‘grote’ stad in de Achterhoek. Maar ook Zutphen en Winterswijk behoren tot de Achterhoek. En dat zijn echt leuke steden. Steeds meer mensen komen hier ook op vakantie of een dagje weg. Snap ik wel. De natuur is hier erg mooi, toffe wandelroutes en mooie geschiedenis.

[shopsuite_snippet id=575d]

Nu we het over de natuur hebben in de Achterhoek. Sinds kort hebben wij dus ook onze eigen Achterhoekse vlag. Jep, net als de Friezen, hebben de Achterhoekers ook hun eigen vlag. Een groen-witte vlag die het Achterhoekse landschap symboliseert. Het is een initiatief van de Zwarte Cross (Jep dit grote evenement wordt in de Achterhoek gehouden). Er werd een ontwerpwedstrijd gehouden en uit veel inzendingen is de het ontwerp van Paul Heutinck gekozen.

Trots op de Achterhoek

Als basis heeft hij een luchtfoto uit zijn favoriete streek gebruikt, hierop zie je kronkelende wegen, veel groen en maisvelden. Dit heeft hij terug laten komen in het uiteindelijke ontwerp.

Achterhoekse vlag

Het vlaggenpakket.

En deze trots op de Achthoek wil ook ik graag uitdragen. Bij de De Vlaggenclub heb ik een hele vlaggenset gescoord. Een hele set waarin de Achterhoekse vlag (70 x 100), een vlaggenstok en vlaggenstokhouder zit. Daarbij zitten onderdelen zodat ik de vlag aan ons balkon bevestigen. Dat is helemaal ideaal natuurlijk.

De vlag is lekker groot en valt goed op. Mag ook wel om de Achterhoekse trots te laten zien! De kleuren groen vallen goed op en hij wappert mooi in de wind. Regen heeft deze vlag ook al overleefd. Dus kwalitatief is de vlag zeker goed.

Het bevestigen ging best makkelijk. Moet ik je eerlijk bekennen dat ik dat niet zelf heb gedaan…. Een vriend van ons was nog wat aan het klussen bij ons in huis en heeft de vlag bevestigd aan het balkon. De plankjes hout werden met schroeven aan elkaar gemaakt en aan de spijlen van het balkon gemaakt.

[shopsuite_snippet id=575c]

Trots op de Achterhoek

Hieraan kun je dan de vlaggenstokhouder bevestigen en daar dan de vlaggenstok met vlag in steken. De vlag heb je ook gemakkelijk met een haakje aan de stok vast zitten. En zo wappert deze gezellig aan ons balkon.

Trots op de Achterhoek

Wat de buren ervan vinden? Uh geen idee eigenlijk, haha. Ik neem aan dat zij ook allemaal trots op de Achterhoek zijn. Dus dan dragen we dit met z’n allen uit!

Zou jij een vlag van je provincie of regio willen hebben hangen?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *