Top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben

Top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben

Hoi! We mogen toch op vakantie! Het zal natuurlijk niet zijn als andere jaren, maar we mogen wel op vakantie. Yes, zo fijn en leuk. We kunnen er toch even lekker uit en genieten van een andere cultuur. In dit artikel kom ik alvast een beetje in de vakantiesferen door mijn top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben te delen. Naar welke landen zou ik graag nog eens op vakantie gaan? Lees het in dit artikel.

Top 5 favorieten vakantielanden waar ik geweest ben

Al vanaf mijn vierde ga ik naar het buitenland op vakantie. Vaak is dit één keer per jaar. We sparen daar altijd voor en gaan graag naar een warm land op vakantie. Ik besef mij dat dit echt een luxe is. Maar we sparen er altijd goed voor. Ik deel je mijn top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben. Ik ben wel in meerdere landen geweest, maar dit is mijn top 5.

5 Portugal

Mijn laatste vakantie was in Portugal. Ik heb het land drie keer bezocht en vind het er heerlijk. Twee keer ben ik in de Algarve geweest en het weer is daar heerlijk in de zomer. Echt een goede tip voor een relax vakantie. De laatste keer zaten we ongeveer 100 km boven Lissabon. Het weer is daar wat koeler. Ideaal om wat meer dingen te bezichtigen en te doen.

In het stadje Nazaré

Zo heb ik Lissabon zelf gezien en zijn we naar Nazaré geweest. Portugal heeft echt mooie steden om te bezoeken en een hele mooie natuur. En het is hét land van: wijnen, wijnen, wijnen! Haha. De lekkerste wijnen bij het eten hebben ze daar. Sowieso is het eten heerlijk in Portugal. Ben je dol op vis? Dan is Portugal helemaal een aanrader voor je. Een land waarin je dus een heerlijke relax vakantie kunt hebben, maar ook prachtige cultuur hebt.

4 Kroatië

Dit land had ik zo niet één, twee, drie bedacht om heen te gaan. Samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje ben ik hier twee weken op vakantie geweest en vond het er heerlijk. In de zomer is het er lekker warm. Het is niet té warm. Een prima land om een heerlijke zon en relax vakantie te hebben, maar ook dingen te doen en te bezichtigen. Wij zaten in een huis vlakbij het plaatsje: Rovinj. Een heel mooi oud stadje met prachtige stranden.

In het plaatsje Rovinj

Sowieso heb je hele mooie stranden in Kroatië. Hoewel ik wel waterschoentjes aanraad. Veel stranden zijn bezaaid met keien en in het water soms ook. Oppassen dus. Er zijn ook prachtige natuurparken in Kroatië. Helaas hebben wij deze niet bezocht, maar zou dat zeker graag nog eens doen. Naast veel oudheid is er in Kroatië dus ook een prachtige natuur. Ik zou er graag nog eens naar terug gaan.

3 Canarische eilanden

Vanaf mijn vierde ga ik eigenlijk hier al naar op vakantie: de Canarische eilanden. Ik ben er een beetje mee opgegroeid denk ik, haha. Met mijn ouders, opa & oma, tante, oom, neefje en nichtje ben ik hier zeker 14 jaar lang naar op vakantie geweest. We hebben altijd zo veel lol gehad. Lanzarote hebben we twee keer bezocht en fuerteventura één keer. Tenerife en Gran Canaria hebben we meerdere malen bezocht. Dit zijn de ideale eilanden voor een zon, strand en relax vakantie.

Top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben
Het eiland: Lanzarote

Er is niet super veel te doen op de eilanden. Wel kun je er heerlijk zonnen en genieten van de mooie stranden. Het zijn vulkanische eilanden, dus qua natuur is er ook nog wel veel te zien. En het zijn dé eilanden van de Sangria, love it. Ik ben nu zeker 5 jaar niet meer op één van deze eilanden geweest, maar wil nog altijd wel een keer terug. Hoewel ik denk dat het nu wel heel toeristische is daar… Maar voor een relax vakantie vind ik dat prima. Tenerife is stiekem wel mijn favoriet om lekker te relaxen.

2 Los Angeles

Een heel andere stad staat op mijn nummer 2. Los Angeles! Ik ben hier nu twee keer heen geweest met mijn schoonzusje, schoonmoeder en haar zus. Er woont namelijk familie van hen in LA. Dit waren voor mij dus iets andere vakanties’s, omdat we bij hen in huis konden verblijven. Dit is niet echt een relax vakantie. Hoewel het weer (wij waren er in Mei) wel lekker  (soms was het blote benen weer) was, hebben we niet veel aan een strand gelegen.

Top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben
Bij de Grand Canyon

Je kunt namelijk wel naar Venice Beach, Long Beach of Santa Monica gaan daar. Maar ik zou niet aan het strand gaan liggen: er is namelijk zo veel te zien daar. Vanuit LA kun je ook prima naar Hollywood of Las Vegas gaan (dat laatste raad ik zeker aan, wat een té gekke stad). Wil je je helemaal onderdompelen in de echte Amerikaanse cultuur. Ga dan naar Los Angeles. Ik voelde mij er echt helemaal thuis. En zeker op fashion gebied is er zo veel leuks te zien en te koop. Zo veel toffe winkels daar. Ik hoop er volgend jaar heen te kunnen met Thijs. Nu al super veel zin in!

1 Curaçao

Maar mijn echte ultieme nummer 1 is zeker Curaçao. Dit eiland heeft mijn hart gestolen en stiekem denk ik dat ik daar geboren had moeten zijn, haha. Ik vind het Nederlandse weer niks. Geef mij maar het hele jaar door de heerlijke temperaturen van Curaçao. En de relaxte vibe op het eiland is ook heerlijk zeg. Een ideaal eiland voor een rustige en relaxte vakantie. Genoeg stranden om heen te gaan en hele leuke uitgaansgelegenheden.

Top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben
In Willemstad!

Ook er is best nog veel te doen en te zien op het eiland. Hoewel je na twee bezoeken aan het eiland wel alles gehad heb, denk ik. Het is er niet groot. De Jan Thiel baai is echt super gezellig en een heel mooi strand. Onze accommodatie zat daar vlakbij. Dit jaar hopen we er weer heen te kunnen. Alleen nu een accommodatie ernaast. En met we bedoel ik: mijn ouders en ik. Duimen dat alles goed blijft gaan en we mogen blijven vliegen en Curaçao alles open houdt. Ik ben wel toe aan een heerlijk relaxte vakantie! Een heerlijke last minute boeken naar dit eiland. Ik wil!

Dat waren mijn top 5 favoriete vakantielanden waar ik geweest ben. Oké er zaten ook wat eilanden bij, haha. Dit jaar staat dus hopelijk Curaçao op de planning (hebben al lang geleden geboekt). En hopelijk kunnen Thijs en ik volgend jaar naar Los Angeles.Maar misschien is het dit jaar ook wel beter om een last minute te boeken.  Verder zou ik graag nog eens naar Griekenland, Indonesië en Zuid-Afrika gaan. Je moet altijd wat doelen hebben je in leven hè.

Maar in Nederland op vakantie gaan is in deze tijd ook zeker een leuk idee. Bij de Decathlon heb je hele goede tenten om een leuke vakantie in Nederland te beleven. Een tent met een buitenstukje om ’s avonds heerlijk te zitten. En dan overdag steden bezoeken in Nederland of lekker zwemmen als het mooi weer is. Prima te doen toch?!

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

  1. Mooi lijstje! En ook plekken waar ik niet geweest ben!Hier toch echt Amerika en Australië, alhoewel de Europese landen als Oostenrijk, Italie, Zwitserland en Frankrijk ook prachtig zijn ( hier kunnen we mooi klimmen). Maar in Australië heb ik een jaar gebackpackt en in Amerika woont mijn zus en heb ik 2 x een half jaar gereisd,dus zoveel gezien en de natuur hier vind ik prachtig.

  2. Wat een mooie landen zijn dit ook zeg, wij zijn echt verliefd geworden op Italie. Lanzarote had ik weinig mee, Oostenrijk, Zwitserland vind ik ook echt prachtig. Maar Italie vind ik qua mensen en eten een stuk gezelliger en sfeervoller. Verder wil ik nog graag een keer naar Egypte, Canada en een rondreis maken in amerika.. can’t wait! Ooit gaan we die reis maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *