Tips om een grote ruimte gezellig te maken

tips om een grote ruimte gezellig te maken

Dit is weer een heel leuk en handig gastartikel. In dit artikel lees je tips om een grote ruimte gezellig te maken. Ons huis is groter dan we voorheen hadden dus ik heb zelf ook wat aan deze tips! Veel leesplezier! 

Ben je gezegend met een mooi, groot huis? Dan herken je misschien wel de situatie dat mensen jaloers zijn op al jouw ruimte maar dat je zelf soms niet goed weet wat je er mee aan moet. Hoe kun je een grote ruimte nou gezellig maken? Wie weet heb je wat aan de tips in dit artikel: tips om een grote ruimte gezellig te maken!

Creëer hoekjes

Een manier om je grote (woon)kamer meer sfeer te geven is door verschillende hoekjes te creëren. Wanneer je dit doet zul je zien dat het gezelliger wordt en dat je tegelijkertijd veel meer uit de ruimte haalt. Je kunt dit effect bereiken door bijvoorbeeld een wandmeubel aan te schaffen of door ergens een extra zithoekje te maken. 

tips om een grote ruimte gezellig te maken

Meer planten

Je kunt de ruimte ook meer aankleden door planten neer te zetten. Kies dan vooral voor grote kamerplanten om kale plekken in de kamer op te vullen. Het beste ga je dan voor kamerplanten met grote, groene bladeren. Deze zullen voor een veel sfeervollere uitstraling zorgen. Beperk jezelf niet tot planten op de grond. Ook hangplanten kunnen in een grote ruimte snel voor meer gezelligheid zorgen. Heb je niet echt groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om kunstplanten neer te zetten. 

Grote meubels

Heb je een grote woonkamer maar houd je van een minimalistisch interieur? Dit kan een flinke uitdaging zijn! Het beste ga je dan voor grote meubels die de ruimte sneller opvullen. Kleine of ‘normale’ meubels zullen snel in het niet vallen in een grote kamer. Kies daarom voor een grote bank en voor een lekkere robuuste eettafel met eetkamerstoelen die prominent aanwezig zijn. Wanneer je het geheel dan wel minimalistisch wil houden kun je ervoor kiezen minder accessoires toe te voegen.

Gebruik kleur

Het voordeel van een grote kamer is dat je lekker kunt experimenteren met kleur. Daarbij komt dat veel kleur vaak voor meer sfeer zorgt. Kleine woonruimtes worden vaak wit gehouden of voorzien van zachte pastelkleuren. Ben je trotse bezitten van een grote kamer? Dan kun je dus flink uitpakken met felle kleuren zoals groen, geel of rood. Het kleurgebruik hoeft natuurlijk niet meteen de hele ruimte over te nemen; je kunt ook beginnen met één muur of juist ervoor kiezen om veel kleur in de meubels of accessoires te stoppen. 

tips om een grote ruimte gezellig te maken

Kussens, plaids en kleden

Wanneer je aan gezelligheid en sfeer denkt, dan denk je natuurlijk voor kussentjes, kleedjes plaids! Deze items in je interieur zijn erg populair op het moment en als je in het bezit bent van een woning met grote ruimtes kun je hier dus zeker gebruik van maken. Leg een gezellig, groot vloerkleed neer en maak het af door de rest van je interieur te voorzien van bijpassende kussens en plaids. Deze kun je lekker nonchalant op de bank neerleggen; met de koude maanden in zicht kun je die er dan makkelijk bij pakken!  

Heb jij wat aan deze tips?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *