Programma’s die ik gebruik voor bloggen

programma's die ik gebruik voor bloggen

Hoi! Bloggen is mijn grote hobby en doe ik ook al heel lang. En ik dacht laat ik eens een artikel maken over programma’s die ik gebruik voor bloggen. Oftewel: welke programma’s op mijn laptop gebruik ik allemaal tijdens het bloggen? Dat is in de loop van de tijd ook wel veranderd. Ik laat je de programma’s zien die ik nu veel gebruik voor mijn blog.

programma’s die ik gebruik voor bloggen:

WordPress

Deze eerste is natuurlijk wel vrij logisch en bekend. Mijn blog loopt op WordPress. Ik heb in de begin tijd gebruik gemaakt van Blogger, maar na een jaar ben ik daar al vanaf gestapt. Met WordPress kun je gewoon veel meer en werkt fijner. En ik moet je zeggen: met een vriend in de grafische vormgeving leer ik steeds meer bij over WordPress, haha.

Adobe photoshop

Teksten schrijven doe ik dus in WordPress, maar voordat ik een foto toevoeg aan een artikel bewerk ik deze meestal in Adobe Photoshop. Hiervoor deed ik dat met een foto bewerkingsprogramma van Nikon die we bij onze camera kregen. Maar sinds een tijdje gebruik ik Adobe photoshop. Daar kan je zo veel meer mee. Echt heel fijn. Vaak maak ik mijn foto’s wat lichter en met wat meer kleur. Plus ik verklein ze vaak, dan nemen ze niet veel ruimte in op mijn blog.

programma's die ik gebruik voor bloggen

Adobe Premiere Pro

Video’s bewerk ik dan met Adobe Premiere Pro. Dit deed ik daarvoor met Moviemaker. Ik moet je zeggen dat ik nu veeeeeel meeeer kan met Adobe Premiere Pro. En ik weet nog niet eens alles van dat programma. De basis dingen kan ik en ik ontdek steeds meer.

YouTube Creator Studio

In mijn YouTube video’s komt ook wel eens een liedje voor. Deze download ik via de YouTube Creator Studio. Dit is de muziek bibliotheek van YouTube en deze muziek mag je gebruiken in je YouTube video’s. Geen gezemel met auteursrechten en alles. Ik kies dan liever hiervoor en speel op safe.

Canva

Ik kan niet zonder Canva! Ik maak hierin mijn YouTube thumnails, Pinterest Pins en weet ik het wat nog meer. Canva heeft verschillende sjablonen om foto’s in te plaatsen. Daar kan je teksten, tekens, plaatjes en van alles aan toevoegen. Echt super handig!

programma's die ik gebruik voor bloggen

Unsplash / Pixabay

Als ik geen foto heb bij een artikel en toch wat moet hebben. Dan kijk ik altijd bij Unsplash of Pixabay voor een gratis stockfoto. Deze foto’s mag je gebruiken en dan zit je niet met auteursrechten. Vaak probeer ik toch een eigen foto bij een artikel te maken.

Roundcube

Ik heb natuurlijk ook een blogmailadres. Een mail die gekoppeld is aan mijn blog. Deze mail gebruik ik om te mailen naar lezers, voor samenwerkingen en dat soort dingen. Ik gebruik hiervoor het mailprogramma Roundcube. Een fijn mailprogramma!

Google Analytics

Om alles een beetje bij te houden rondom het verkeer op mijn blog gebruik ik Google Analytics. Ik kijk hoeveel (unieke) bezoekers ik heb. Waar jullie een beetje vandaan komen en ach je kan zo veel zien via Google Analytics. Hoewel ik soms wel even moet zoeken.

programma's die ik gebruik voor bloggen

Moneybird

Moneybird is een factureringsprogramma. Zo af en toe moet ik eens een factuur sturen en dat doe ik via dit programma. Ik kan de factuur ook inplannen en het programma houdt bij hoeveel ik heb verdiend. Heel handig! De eerste drie facturen in de maand zijn gratis. Als je meer dan drie facturen in een maand stuurt, betaal je per maand een tientje dacht ik.

Tailwind

Dit gebruik ik af en toe om Pinterest post in te plannen. Ik ben Pinterest weer aan het oppakken en hiermee plan ik Pins in. Heel erg handig! Ik gebruik nog de gratis versie. Je kan dan niet super veel Pins inplannen. Misschien eens kijken voor een abonnement?

Dropbox

Ik heb soms video’s of foto’s nodig van mijn laptop op de telefoon of andersom. Via Dropbox zend ik deze vaak door. Ik heb de Dropbox app op mijn telefoon. Wanneer ik een video heb bewerkt op de laptop zet ik deze in mijn Dropbox en vervolgens download ik de video op mijn telefoon. Dan kan ik deze op mijn Instagram tv zetten. Wist je al dat ik daar ook video’s op zet?! Een foto wil ik ook nog wel eens via Facebook Messenger doorzenden naar mijzelf.

Volgens mij heb ik nu wel de programma’s die ik gebruik voor bloggen op een rijtje gezet. Dit zijn namelijk wel de meest gebruikte programma’s of sites. En ik ontdek steeds meer en handige sites of programma’s.

Welke programma’s gebruik jij voor het bloggen?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

24 reacties

 1. Je neemt je blog serieus en dat is heel goed!

  De programma’s die ik gebruik:
  – WordPress.com Premium
  – WordPress app op mijn smartphone
  – Samsung Galaxy Note8 om te fotograferen
  – Shutterstock en Pixabay voor stockfoto’s (als ik mijn eigen foto’s niet vind passen bij de blogpost die ik wil schrijven)
  – Dropbox en Google Drive
  – Evernote
  – Mailprogramma G Suite voor een gmail gekoppeld aan mijn blog

 2. sommige gebruik ik ook: andere niet of minder. Zo doe ik mijn boekhouding met snelstart, niet gratis maar dat heb ik er zeker voor over omdat het zo’n handig programma is. Plannen doe ik via Buffer of in Facebook rechtstreeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *