Pretparken bezoeken – welke pretparken heb ik al bezocht?-

pretparken bezoeken

Hoi! Vandaag ga ik het hebben over pretparken bezoeken. Een dagje pretpark zorgt altijd voor veel pret. Ik ben toen ik jong was best vaak in pretparken geweest in Nederland. Ik moet je zeggen dat ik dat nu niet zo veel meer doe. Jammer eigenlijk. Ik zou best wel eens een dagje Efteling, Walibi of Slagharen willen plannen. Lees meer over mijn pretparken bezoeken van vroeger.

Efteling

Toen ik denk ik een jaar of tien was ging ik voor het eerst met de hele familie naar de Efteling. En dit hebben we denk ik zeker bijna tien jaar volgehouden. Elk jaar ging de hele familie weer twee dagen met elkaar in de zomer naar de Efteling. Met de hele familie bedoel ik: mijn oom, tante, neefje, nichtje, oom, opa en oma, mijn ouders en ik.

Mijn opa en oma wilden altijd wat leuks doen met de hele familie en dat was het altijd zeker. Die twee dagen was het altijd lachen, gieren en brullen van de pret. We hadden altijd lol met elkaar in het park. Alle leuke attracties, Pardoes en het Sprookjesbos niet te vergeten.

Mijn tweede keer Efteling. In de waterattractie: de Pirana.

Als kleine kinderen liepen we altijd door het Sprookjesbos. De grote draaimolen was ook vaste prik. De Droomvlucht en de Fata Morgana ook niet vergeten! Later toen we wat ouder werden , werden deze attracties vervangen door de Bobslee, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander. Hoewel de Droomvlucht en Fata Morgana ook niet overgeslagen werden. Het blijven mooie en magische attracties.

Jaaa. De Efteling blijf echt zo’ n mooi park. En er zijn weer nieuwe attracties bijgekomen, waar ik nog niet in ben geweest. Een goede reden om weer te gaan! De laatste keer was voor mij in 2016 met Karlijn. Toen ben ik met haar naar de Efteling geweest.

De laatste keer Efteling. De altijd mooie attractie: Fata Morgana.

Ik zou graag nog eens terug gaan naar het park waar ik vele jaren ben geweest. En het liefst weer met de familie! Met mijn neefje en nichtje heb ik het er wel eens over gehad. In de zomer zijn de Efteling openingstijden vaak langer, dus dat is altijd leuk om dan te gaan!

Andere pretparken bezoeken

Maar naast de Efteling hebben we nog meer leuke pretparken in Nederland. Er is een handige pretparken site waarop je alle informatie over alle pretparken in Nederland vindt. Denk aan: welke attracties er zijn, openingstijden en meer info.

pretparken bezoeken
Walibi: in de zweefmolen.

Met mijn andere kant van mijn familie ben ik ook wel eens naar Walibi geweest. Dat is ook zo’n leuk park. Zo veel verschillende attracties. Dat waren ook altijd mooie tijden daar. In de waterbootjes zo nat mogelijk worden en vervolgens droog waaien in de zweefmolen. Ook zijn we met die familie wel eens naar Hellendoorn geweest.

Slagharen heb ik als klein kind ook wel eens bezocht, maar pretparken als Toverland, Duinrell en Drievliet heb ik nog nooit bezocht. Die parken trekken mij ook minder.

Met vrienden zou ik dit jaar ook wel eens naar een pretpark willen. Lijkt mij echt lachen. Dan staat de Efteling natuurlijk bovenaan! Of Walibi is ook een leuke optie. Of we gaan gelijk groots: Disneyland Parijs! Ja joh. Daar wil ik ook nog graag een keer heen.

pretparken bezoeken
De laatste keer Efteling met de familie in 2015.

Ppff maar even sparen dus. Een dagje pretpark is niet super goedkoop. Vaak is pretparken bezoeken met korting een tikkie leuker. Dus… Iets om naar uit te kijken laten we maar zeggen.

Welk pretpark bezoek jij graag? Of heb je vaak bezocht? 

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

14 reacties

  1. De Efteling is mijn fave pretpark in Nederland. En als ik met vrienden ga hebben we soms nog het meeste lol in het Sprookjesbos hahaha! Ik ben nog nooit in Disneyland geweest, maar volgens mij zijn die attracties nog heftiger dan hier (qua hoogtes en zo brrr)

  2. haha nee de pretparken zijn tegenwoordig niet meer te betalen als je met de familie gaat! Gelukkig zijn er vaak leuke spaaracties zodat er toch wat korting te behalen valt. De Efteling staat bij mij met stip op 1.

  3. Wij zijn ontelbare keren in de Efteling geweest. We hebben zelfs toen de kinderen nog niet naar school gingen een abonnement gehad. Iedere dinsdag was ik daar te vinden, lekker rustig en op het gemak alles kunnen doen.
    Vorig jaar hebben we een paar daagjes Disneyland Parijs bezocht! Wat een geweldige tijd was dat. Over een jaar of 5/6 staat dat park weer op de planning.
    Dit jaar gaan we Toverland bezoeken. Hier zijn we ook al vaker geweest, 2 jaar geleden nog met schoolreisje. Nu met familie, dat wordt zeker weten gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *