Nieuwjaar wensen – terug-en verder kijken

nieuwjaar wensen

Hoi! Bij deze wil ik jullie alvast een fijn nieuwjaar wensen! Happy happy happy new year! En laat 2021 echt een beter jaar worden dan 2020. Ik denk dat we 2020 niet snel zullen vergeten met het coronavirus en alle bijkomstigheden daarbij. Niet het meest leukste jaar tot zo ver. Maar goed: ook in dit jaar zijn er mooie dingen gebeurd…..

Nieuwjaar wensen

Naast de nieuwjaar wensen die ik jullie wens, kijk ik terug op het jaar 2020 en blik ik alvast verder naar 2021. En laten we hopen dat in 2021 het Coronavirus uit de wereld is. Ik denk dat we er zeker nog wel een tijdje last van hebben, maar hoop toch midden/eind 2021 te zeggen: doei Corona!

Het jaar 2020

Ik weet nog dat ik het jaar 2020 ben begonnen met een Hunkemöller Fabrieksverkoop te bezoeken in januari. Een evenement met veel mensen bij elkaar: wow dat is lang geleden eigenlijk. En het laatste feestje van dat jaar was Carnaval in februari. Ik weet nog hoe leuk en gezellig dat was. Op de valreep konden we de verjaardag van Thijs nog met z’n allen vieren.

Daarna begon de Corona uitbraak. Het thuis werken ging van kracht. En dat is in het onderwijs niet zo heel handig. Maar het is ons gelukt! Blij dat na een aantal weken de scholen weer open konden.

Thuis werken…. De norm in 2020.

Maar naast het werk als onderwijsassistent was ik begin dit jaar ook nog werkzaam in de kledingwinkel Paisley Concept. In maart heb ik hier zelf aangegeven te willen stoppen. Op het goede moment want door de Coronacrisis moest de winkel sluiten…. We hadden een leegverkoop en in april ging de winkel voorgoed dicht.

Echt super jammer. Heb er met veel plezier gewerkt! In de zomervakantie heb ik nog even bij kunnen springen in een andere vestiging van Paisley Concept. Erg leuk!

Thuis koek happen.

Het thuis zitten was ondertussen al een groot feit. Pasen, Koningsdag en ga zo maar door. We hebben het allemaal thuis gevierd. Ondertussen waren we ook aan het klussen in het huis van Thijs. Onze reis naar Amerika ging niet door, maar thuis hebben we er ook een feestje van gemaakt tijdens onze meivakantie. De scholen gingen daarna gedeeltelijk open en ik draaide voor 1,5 dag een kleuterklas.

En toen brak de zomervakantie aan. Ik heb te horen gekregen dat ik nog één jaar op de Anne Frank montessorischool mag blijven als onderwijsassistent. Echt zo leuk! De zomervakantie…..onze plannen naar Curaçao. Tja dat werd niks. Maar gelukkig ben ik met mijn ouders nog 12 dagen naar Tenerife geweest. Echt heerlijk! Een vakantie om niet snel te vergeten.

persoonlijke update

En na de zomervakantie is misschien wel de grootste verandering gekomen van dit jaar. Ik woon officieel bij Thijs in! Echt zo leuk, maar ook wel even spannend. Ondertussen zijn we helemaal gesetteld.

In de herfstvakantie ben ik nog wezen shoppen met mijn ouders met een mondkapje op. Vanaf daarna konden we niet meer om deze plicht heen. En mijn 25ste verjaardag was ook dit jaar. Iets anders dan ik had voorgesteld, maar alsnog was deze erg gezellig. Ik kreeg een deel voor mijn nieuwe iPhone 11 Pro Max cadeau. Zo blij!

Het einde van dit jaar sluit ik minder af. Ik ben halverwege december positief getest op Corona. De laatste schoolweek heb ik dus niet meer meegemaakt. Daarna gingen plots ook de scholen weer dicht (de tweede lockdown) en begon de kerstvakantie. Ik ben even goed ziek geweest, maar het gaat gelukkig alweer stukken beter.

Hopelijk ga ik weer gezond het nieuwe jaar in! De vermoeidheid houdt nog wel even aan net als mijn smaak en reuk dat vermindert is maar daar is nu nog wel mee te leven.

Het jaar 2021

nieuwjaar wensen

In 2021 hoop ik nog een mooi schooljaar te hebben op school met de kinderen. Laat de scholen maar weer snel opgaan. Vanuit school mag ik ook de Montessoricursus gaan volgen. Als je op een Montessorischool werkt hoor je deze te hebben gevolgd. En ik ga daar ook aan beginnen!

En om in de ‘schoolse trend’ te blijven. Daarnaast ga ik ook een cursus basis journalistiek volgen aan de Fontys! Deze start in februari. Ik ga dan één keer in de maand naar de Fontys en de rest moet ik thuis doen. Twee cursussen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

nieuwjaar wensen

Daarnaast blijf ik natuurlijk ook lekker veel bloggen. Ik hoop met die cursus journalistiek ook het één en ander nog te leren voor mijn blog. Plus ik hoop mooie dingen te kunnen maken voor mijn blog en nog meer te ontdekken daarin.

In het begin van 2021 wordt onze badkamer verbouwd. Dan is ons huisje echt helemaal af! Ben super benieuwd hoe het wordt. En verder zullen we het allemaal wel zien in het nieuwe jaar. Ik hoop gewoon dat er een hoop veranderd rondom Corona en dan in positieve zin.

Onze reisplannen zijn allemaal uitgesteld. Ik hoop dat we deze reis een keer kunnen inhalen. En zo hoop ik nog meer dingen snel in te kunnen halen, als we weer terug kunnen naar een ‘ normaler’ Nederland.

nieuwjaar wensen

Nogmaals fijne nieuwjaar wensen en ondanks deze gekke tijd: geniet er toch nog van! De oliebollen smaken er niet minder om zullen we maar zeggen. En een champagne fles knallen kan altijd. Cheers! Een hele fijne jaarwisseling en ik spreek jullie in 2021 weer!

Hoe vier jij de jaarwisseling nu?

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *