Mijn reisverslag – opdracht journalistiek cursus-

mijn reisverslag

Hoi! Laatst postte ik een leuk bericht. Ik ben geslaagd voor mijn journalistiek certificaat. Yes, echt zo blij mee! Ik heb bijna een jaar lang een online cursus journalistiek gevolgd. Elke maand hadden we een online bijeenkomst en daarna een huiswerk opdracht die de volgende keer besproken werd. Al eerder heb ik al eens een opdracht van mij gedeeld: de column. Nu met dit koude weer, leek het leuk om nog een opdracht te delen die ik heb geschreven: het reisverslag. En dit reisverslag schreef ik over een dag op Curaçao. De zomer komt spontaan even je huis in! Veel leesplezier met mijn reisverslag

Mijn reisverslag

Het reisverslag was dus een opdracht van de cursus journalistiek. We moesten een dag of meerdere dagen uit eenreis beschrijven die je ooit eens gemaakt had. Ik ben afgelopen zomer naar Curaçao geweest en koos daar iets van. Ik wil nu alweer terug als ik eraan terug denk. Bbrr die kou vind ik maar niks nu, doe mij maar de zomer! Veel leesplezier.

Curaçao en zijn stranden 

Na ongeveer tien uur vliegen, zijn mijn ouders en ik weer terug op het zomereiland: Curaçao. De zweetsnorren staan ons gelijk op de bovenlip. Yes, we are back! De eerste drie dagen liggen we relaxt op het strand. De Jan Thiel Baai is dé hotspot waar half Nederland is. Handdoekje leggen kennen ze blijkbaar 8000 kilometer verderop ook.

Voor ons is vakantie lekker chillen op het strand, maar na een paar dagen begint het te kriebelen en willen we meer van het eiland verkennen. Wij besloten een auto te huren en op pad te gaan. Zes jaar geleden zijn we al eens langs de westkust van het eiland gereden en hebben verschillende strandjes bezocht.

Voordat we op pad gaan, heb ik al drie strandjes uitgezocht die we nog niet gezien hebben. Een kaarten app van het eiland aan en gaan! Na even bij Willemstad in de file te hebben gestaan, komen we plotseling langs ‘het flamingo meer’ van Curaçao. Het stond niet op de planning, maar niemand op Curaçao leeft volgens een planning.

We stoppen en maken foto’s van deze uitgestrekte plek met overal flamingo’s, sommige alleen en andere in groepjes. We rijden door naar onze eerste stop: ‘Kokomo Beach’. Volgens het internet staat hier een schommel in de zee en dat is een kiekje voor Instagram waard. 

We zoeken een plekje in de schaduw om onze spullen neer te zetten. Tussen gezinnen met kinderen die kastelen bouwen en stagiaires die hier liggen te chillen na een avond werken in het café. Stage lopen is ‘zwaar’ op dit eiland.

 Na wat geworstel zit ik op de schommel. Lachen naar de camera! Mijn blik dwaalt af naar benden. Het water is hier zo helder dat ik zo veel gele, groene en blauwe visjes om mij heen zie. Wat een feestje. Verder kijkende zie ik de pelikanen in het water, deze vogels zijn op zoek naar die mooie visjes. 

De pelikanen zijn niet bang voor mensen, je kunt er gewoon naast zwemmen. Wanneer er van boven een visje wordt gespot, duikt de pelikaan naast je het water in. Een bijzondere beleving.

Genoeg van de pelikanen en met een volle buik door naar Playa Lagun. Geen gestruikel over gezinnen hier, hooguit een duiker en een kip met zijn kuikentjes op het strand. Tussen twee kliffen in vind je hier ook dat heldere zeewater, waar een vervallen boot in drijft. Hier is een duik zeker op zijn plaats.

Het einde van de middag nadert en we rijden naar onze derde en laatste stop: ‘Playa Porto Mari’. Bij binnenkomst worden we gelijk verwelkomt door Woody en Willy: ‘de strandvarkentjes’. Hier nemen we ook een duik in het helderste water van heel Curaçao en genieten van de rust. Het strand sluit bijna en je ziet de zon al zakken. De zee krijgt een magische gloed en we nemen afscheid van dit mooie moment. Wel met een foto van Woody of Willy aan mijn zijde. 

mijn reisverslag

Een ding hadden Kokomo Beach, Playa Lagun, Playa Porto Mari gemeen; helder water. Het grote verschil; op elk strand een ander dier.

 

En? Ben je weer even helemaal in de zomerse sferen? Als dit weer terug lees, zou ik zo graag weer naar Curaçao willen. Heerlijk die relaxt sfeer daar en natuurlijk het klimaat. Misschien toch maar eens emigreren? Haha. Nee ik ga Nederland wel missen dan denk ik. Ik heb altijd mijn reisverslag om terug te denken aan het mooie Curaçao.

Vond je mijn reisverslag leuk om te lezen?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *