Mijn interesses in verschillende beroepen

Hoi! Dat ik van verschillende werkzaamheden houd, is wel duidelijk volgens mij. Ik werk als onderwijsassistent, ben blogger en sinds kort ben ik ook een webshop gestart. Een journalistiek cursus gedaan en mijn Montessori diploma behaald. Dat laatste diploma geeft aan dat ik op een Montessorischool mag werken (wat ik nu ook doe). Best een lijst als ik dit zo zie. En zo heb ik stiekem meer interesses in verschillende beroepen. Haha, ik kom tijd te kort joh. Lees meer waar nog meer mijn interesses in verschillende beroepen liggen.

Mijn interesses in verschillende beroepen

Juf

Ik heb altijd al geroepen dat ik juf zou worden. Dat is ook gebeurd. Ik ben al drie jaar werkzaam als onderwijsassistent op de Anne Frank school in Doesburg. Dit werk doe ik met veel plezier. Het werken met kinderen vind ik heel erg leuk. Geweldig om hen dingen te leren, lezen, schrijven, rekenen en vooral de kinderen die daar moeite mee hebben. Die begeleid ik extra. Het fijne is dat ik dit vijf ochtenden in de week doe. (leren etui kopen).

Blogger

De middagen zijn voor mijn blog. Dan zet ik mijn ‘juffenpet’ af en ga ik als blogger aan de slag. Artikelen maken, foto’s maken en mijn social media doen. Dit werk doe ik eigen 24/7, haha. Het is mijn grootste hobby en daar verdien ik ook wat mee. Echt zo tof!

Het schrijven van teksten heb ik altijd al interessant en leuk gevonden. Toen ik de pabo ging doen om leerkracht te worden, ben ik ook begonnen met bloggen. Het schrijven vond ik erg leuk en via via rolde ik bij de nieuwssite Indebuurt Doetinchem binnen. Hier heb ik een tijdje als gastredacteur artikelen gemaakt. Dit vond ik zoooo tof. (parker balpen PenGraveren).

interesses in verschillende beroepen

Om hier meer uit te halen werd mij aangeraden een cursus basis journalistiek te doen. Deze heb ik vorig jaar afgerond.Nu schrijf ik ook teksten voor site’s. Helaas niet meer voor indebuurt Doetinchem maar wie weet….. Ik vind dat nog steeds super om te doen en als ik hier ook (gedeeltelijk) mijn baan van kan maken, zeg ik geen nee.( waterman pen graveren bestellen).

Webshop

wat verkopen wij in onze webshop

Maarja…. de tijd. Die is soms te weinig voor mij, haha. Ik vind zoveel leuk om te doen. Sinds kort hebben Thijs en ik ook een webshop opgericht met z’n tweeën. Hierin verkopen we zelf ontworpen kaarten, memoblokken, sieraden en sleutelhangers van epoxy. Alsof ik niet genoeg te doen had, haha. Maar we vinden het beiden gewoon zo leuk. Daar maak je tijd voor en onze weekenden besteden we er ook vaak aan. We vinden het helemaal leuk.

Juf zijn, blogger en webshophouder. Het zijn drie verschillende beroepen. Een stiekem vind ik nog meer beroepen best leuk. Zo heb ik ook een lange tijd in een kledingwinkel gewerkt. Dit zou ik zo weer willen doen. Lekker kletsen met mensen en hen adviseren op kledinggebied. Ik vind het ook weer leuk.

interesses in verschillende beroepen

Zelfstandig reisadviseur

Dan nog een hele andere branche wat ik interessant vind: de reisbranche. Misschien doordat ik vaak op vakantie ben geweest, haha. Mijn ouders boekten vaak een vakantie via een reisbureau. Toen ik wat ouder werd, ging ik wel eens mee. Best leuk, leek mij dat: een vakantie voor mensen uitzoeken. Reizen zelf vind ik heel erg leuk. Veel mensen sparen voor een goede vakantie. Deze wil je dan graag goed regelen voor de mensen. Klinkt voor mij ook als leuk werk.

Omdat ik toch zo zit in de opleidingen en cursussen, zag ik dat er een Personal Travel Academy is. Via deze site kun je je aanmelden om zelfstandig reisadviseur te worden. Het is een erkend leerbedrijf en je hebt er geen vooropleiding voor nodig of eventuele ervaring in de reisbranche. Via de opleiding tot zelfstandig reisadviseur leer je alles op het gebied om zelfstandig reisadviseur te worden.

Dit kan vanuit huis en je deelt je eigen tijden in. Hoe fijn is dat?! Eén keer in de maand is er een vrijblijvende informatie waar je al te vragen kan stellen (maart en april online, daarna weer live in Amersfoort). Wie weet is dit weer een opleiding voor mij om te volgen….

Tijdschriften maken

Als klein meisje wilde ik ook graag bij een tijdschrift werken. Ik knutselde vroeger altijd al tijdschriften in elkaar. De wens om bijvoorbeeld bij een Cosmopolitan te werken is er nog steeds. Artikelen maken, mensen interviewen of nieuws verspreiden. Het lijkt mij allemaal erg gaaf om te doen.

Een bladzijde uit een eigen gemaakt tijdschrift van vroeger.

Te veel dingen, te veel leuk en te weinig tijd. Ik ben nu tevreden met wat ik nu heb. Genieten hoe het nu gaat en dat ik verschillende werkzaamheden kan uitvoeren en combineren. Maar je mag altijd wat te dromen hebben toch?! Dus wie weet waar ik nog heen ga in mijn leven….

persoonlijke update

Heb jij ook interesses in meerdere beroepen?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *