Macro lens proberen – zomerse foto’s-

Hoi! Foto’s maken is iets wat ik natuurlijk graag doe als blogger. Teksten schrijven vind ik leuk en gaat mij op zich makkelijk af. Foto’s maken begin ik ook steeds leuker te vinden! Ik ben er veel mee aan het experimenteren. Veel dingen proberen en testen. Mijn vriend volgt een opleiding waar fotograferen bij zit, dus hij kan er wel wat van. Daarnaast leert hij mij ook zo af en toe wat. Mijn outfit foto’s maakt mijn vriendje altijd. De andere foto’s op mijn blog maak ik vaak. Foto’s maken is dus iets wat ik graag doe en veel mee probeer. Mijn schoonvader heeft een macro lens voor de spiegelreflex camera. Deze mocht ik lenen om eens te proberen. Ik maakte hier wat zomerse foto’s mee in de tuin.

Tamaron SP 60 mm F/2 macro lens

Het experimenteren met fotografie vind ik heel erg leuk. Product foto’s maak ik ook vaak, maar met onze lens lukt dat niet altijd even goed. Met een macro lens moet dit beter gaan. Hiermee kun je namelijk foto’s maken van heel dichtbij. Wij hebben een spiegelreflex camera van Nikon, een D5300. De lens van mijn schoonvader is een Tamaron SP 60 mm F/2 macro. Deze lenzen kunnen ook prima op een Nikon camera. De Tamaron lenzen zijn namelijk iets goedkoper dan een Nikon lens.

Deze lens ging ik dus eens proberen. De tuin in en hup foto’s maken. Een aantal foto’s daarvan vind ik best mooi geworden en deze laat ik jullie zien! Het zijn lekker zomerse foto’s. Het zijn mijn eerste foto’s dus met een macro lens. Ik vind de foto’s zelf best mooi. Oordeel jij zelf ook maar of het wat is ;).

De zomerse foto’s

De bloem…..
Happy feets
Pink nails!
The purple bloem.
Witte flowers….
Omgekeerde sunglasses
Nog more flowers
Red flowers….
All things grow with love.
Green tomaten
Macro lens proberen
Bolletje

Dat waren de foto’s  die ik met de macro lens heb gemaakt. De macro lens proberen was erg leuk en fijn om hiermee eens te experimenteren. I know, de namen van de foto’s zijn ook lekker beschreven, haha. Half English, half Nederlands. Op zich wel grappig.
Misschien toch eens gaan sparen voor zo’n lens . Of een donatie actie houden, haha: Merle en de macro lens! Wie helpt?! Maar misschien als ik mijn schoonvader zo nu en dan lief aankijk, dat ik de lens wel eens mag lenen. Dan kan ik weer super mooie foto’s maken! En dat is iets wat ik steeds leuker ga vinden. De macro lens proberen is iets wat ik zeker vaker ga doen!

Welke foto vind jij het mooist? 

Misschien is dit ook leuk?

5 comments

  1. Ik heb zelf een Canon 50 mm lens, die noemen ze ook wel de ‘plastic fantastic’.
    Geweldige foto’s maakt die en deze van Tamron lijk ook Ok.
    Ik zit zelf al een tijdje op een Tamron lens met meer zoom te azen, bv een 18-200.
    Ze zijn trouwens in Duitsland vaak VEEL goedkoper. Tipje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *