Keuken inspiratie – onze nieuwe keuken-

Hoi! Een artikel met keuken inspiratie. In ons nieuwe huis zit ook een nieuwe keuken. Deze zat er net een paar jaar in toen wij het huis kochten. De keuken is echt super mooi en een blikvanger. Nee, daar is zeker niks mis mee. In dit artikel vertel ik je meer over onze keuken en de voordelen ervan. En wie weet haal jij hier wat keuken inspiratie uit.

Nieuwe keuken

De keuken die in onze nieuwe woning zit, is een paar jaar oud. En dat is ook zeker te zien. De keuken is nog zo mooi. Het huis is prachtig en wilden we graag hebben. Misschien ook wel mede door de mooie keuken… Deze is echt nieuw nog.De garantie zit er namelijk ook nog op.

Aan de keuken willen we niks veranderen. Alles werkt nog prima en ziet er goed uit. De keukenkastjes zijn van hoogglans en hebben een beetje een grijze/lever kleur. Dit zou niet mijn voorkeur hebben als ik zelf een keuken zou uitzoeken.

Maar het staat super mooi moet ik zeggen. Zeker in combinatie met het donkere aanrechtblad van graniet. Dit ziet er zo prachtig uit. Het lijkt wel een design keuken. De vorige bewoners hadden smaak zullen we maar zeggen.

En blijkbaar is dit ook wel mijn smaak. Ik vind het erg mooi. Als de keuken in het nieuwe huis niet zo mooi was geweest hadden we deze gauw vervangen denk ik. We zouden dan verschillende zaken langs gaan en showroomkeukens bekijken. Ik gok dat we dan wel naar een soort vergelijkbare keuken zouden kijken. Dit past wel bij ons.

Keuken inspiratie

Qua uitstraling vind ik de keuken erg mooi. Er is ook zeker genoeg ruimte. Veel kastjes en veel laatjes. Plus: we hebben ook nog een bijkeuken. Daar kunnen we ook nog spullen kwijt. Maar de meeste spullen kunnen we gewoon in de keuken kwijt, plek zat. De apparatuur is ook nog prima. Een ruime koelkast en een prima vaatwasser van Siemens.

De oven/combimagnetron is helemaal top. Deze is met touchscreen te bedienen en heeft zoveel verschillende standen. Moet zeker nog meer dan de helft ervan ontdekken, haha. Echt ideaal. De vorige keuken in ons appartement had een gaskookstel.

Nu koken we op een inductie kookplaat. Dit werkt veel beter en fijner. De kookplaat vind ik er ook nog eens mooi uitzien en heeft zelfs vijf pitten. Hoewel we die nooit alle vijf tegelijk gebruiken denk ik, haha.

De chef kok in huis (yes, mijn vriendje) is er tevreden over. Ik heb alleen een taak om alles goed schoon te houden. Voor de kookplaat heb ik een apart spulletje en voor het aanrechtblad ook. Even sprayen en met een doekje erover en het is weer schoon. Super makkelijk!

Kookplezier

Dit was best een dure keuken denk ik. Goed materiaal en goede apparatuur. Hier moeten we zeker lang mee doen. Je ziet het ook aan de uitstraling van de keuken. Maar je hebt ook goedkope keukens die er net zo goed uit zien. De apparatuur kan natuurlijk goedkoper en werkt dan ook prima.

En een aanrechtblad kan ook anders van RVS of hout. En de kastjes kun je ook zonder hoogglans doen. Een keuken kun je samenstellen zoals jij wilt. De keuken in ons nieuwe huis was ik denk ik niet zo snel opgekomen. Ik vind hem heel erg mooi. Een toffe verrassing.

Ik was toch eerder voor meer zwart en witte elementen gegaan denk ik. Maar deze keuken oogt veel gezelliger en net even iets apart. Ik hou ervan! Er is superveel keuken inspiratie op te doen. Wie weet ook van onze keuken. Hopelijk hebben we er nog lang (kook) plezier van!

keuken inspiratie

Wat voor stijl keuken heb jij?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1151

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *